Βράβευση Φούσα για το βιβλίο του «Βόρειος Ήπειρος - Το δάκρυ του Ελληνισμού»

Ο Δήμος Καλαμάτας διοργάνωσε τελετή επίδοσης του Βραβείου Δοκιμίου Ελευθέρου Στοχασμού εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα ,έτους 2019, καθώς και υποτροφιών σε αριστούχους φοιτητές τις οποίες είχε θεσπίσει ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος εις μνήμη Παναγιώτη Φωτέα

Το βραβείο «ΦΩΤΕΑ» που απονεμήθηκε στον κ. Αντώνη Φούσα είναι πανελλήνιας εμβέλειας και απονέμεται κάθε χρόνο για το καλύτερο βιβλίο της χρονιάς. Μέχρι τώρα, μεταξύ των άλλων, έχουν βραβευθεί για τα βιβλία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, η Καθηγήτρια κ. Αρβελέρ, ο Καθηγητής κ. Γιανναράς και ο ιστορικός αείμνηστος Καργάκος και άλλοι.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παν. Νίκας, όλες οι τοπικές αρχές, τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης και επιλογής του βιβλίου και πλήθος κόσμου. Επίσης, παρέστη και η ίδια η κ. Φωτέα, σύζυγος του αείμνηστου Τάκη Φωτέα, προς τιμήν του οποίου καθιερώθηκε για κάθε χρόνο το εν λόγω βραβείο. Η εκδήλωση αυτή γίνεται κάθε χρόνο στην Καλαμάτα, διότι από εκεί ήταν η καταγωγή του Τάκη Φωτέα και αυτή ήταν η επιθυμία του.

Κατά την εκδήλωση μίλησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγ. Νίκας, εκ μέρους της Επιτροπής αξιολόγησης ο Καθηγητής Παν/μίου κ. Γιώργος Ανδρειωμένος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του βιβλίου και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επελέγη ως το καλύτερο της χρονιάς, και ο εκπρόσωπος του Εκδοτικού Οίκου κ. Ανδρέας Σιδέρης.

Τελευταίος μίλησε ο Αντ. Φούσας ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν για να γράψει το βιωματικό αυτό βιβλίο και στο περιεχόμενό του, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη μεγάλη προσφορά στο Έθνος των Βορειοηπειρωτών και στο χρέος της μητέρας Πατρίδας για τη στήριξη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Τέλος, ο κ. Αντ. Φούσας ανέφερε αυτό που προτείνει και στο βιβλίο του, ότι η μόνη λύση για το Βορειοηπειρωτικό είναι η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε οι Βορειοηπειρώτες, θα είναι ευρωπαίοι πολίτες στη γενέτειρα τους και θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για την ίδια την Αλβανία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr