Απάντηση Γεραπετρίτη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Σκοπός η δημιουργία ενιαίας εικόνας branding και όχι το εθνικό αφήγημα»

Απάντηση Γεραπετρίτη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Σκοπός η δημιουργία ενιαίας εικόνας branding και όχι το εθνικό αφήγημα»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος - Πριν από λίγες ώρες ο Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο έκανε λόγο για διαδικασίες που θυμίζουν 19ο αιώνα - Αλλάζει η αρχική διατύπωση διάταξης του άρθρου 113

 Απάντηση Γεραπετρίτη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Σκοπός η δημιουργία ενιαίας εικόνας branding και όχι το εθνικό αφήγημα»
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση επί του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, με τα σφοδρά πυρά από τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη προς τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο. Απάντηση στις αναφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, περί «εθνοποιητικών διαδικασιών του 19ου αιώνα» σχετικά με το νομοσχέδιο έδωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Αλλάζει η αρχική διατύπωση διάταξης του άρθρου 113 για την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», σύμφωνα με την οποία σκοπός της Επιτροπής θα ήταν και «η ανάπτυξη εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους».

Την αλλαγή στο λεκτικό ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, λέγοντας ότι επέρχεται αλλαγή ώστε να μην υπάρχει καμία εθνική αναφορά και ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία, σε σχέση με το εύρος των αρμοδιοτήτων που αναλαμβάνει η νέα Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Σύμφωνα με τη νέα διατύπωση, σκοπός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι «η δημιουργία ενιαίας εικόνας branding της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους».

Ο Νίκος Βούτσης, από το βήμα της Ολομέλειας, έκανε λόγο για πρακτικές του 19ου αιώνα και για πισωγύρισμα.

«Τι πράγματα είναι αυτά; Το 2019, μετά την κρίση τη δεκαετή, μέσα σε μια παγκοσμιοποίηση που δοκιμάζονται τα πάντα, μιλάμε για ενιαίο εθνικό αφήγημα, και για ταυτότητα της χώρας; Τραβήξτε το πίσω. Τέτοιες εθνοποιητικές διαδικασίες έγιναν στον 19ο αιώνα που για να υπάρξουν τα έθνη κράτη, δημιουργούταν το κυρίαρχο αφήγημα. Δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά από μια τέτοια προσέγγιση» είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ζήτησε να μην υπάρξει, με την αφορμή της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το 1821, προσπάθεια υπεροχής εθνικολαϊκιστικού χαρακτήρα», τόνισε συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος τςη Βουλής και βουλευτλης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης