Είδε Ντομινίκ, επιμένει για το μνημόνιο!

Είδε Ντομινίκ, επιμένει για το μνημόνιο!

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε γιατί το μνημόνιο είναι, εκτός από κοινωνικά άδικο και οικονομικά αναποτελεσματικό

Samaras to Papandreou: "No consensus"
Την πάγια θέση του για το μνημόνιο ανέπτυξε ο  Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς στην συνάντηση που είχε στο γραφείο του στην Βουλή με τον επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε γιατί το Μνημόνιο είναι, εκτός από κοινωνικά άδικο και οικονομικά αναποτελεσματικό και επέμεινε στην ανάγκη αλλαγής πορείας με ανάκαμψη και ανάπτυξη.

Κλείσιμο
Υπογράμμισε ότι, χωρίς αυτά θα υπάρξουν μεγαλύτερα αδιέξοδα, που δεν τα αντέχει ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία.

Τα αδιέξοδα αυτά δεν μπορεί να τα αποσοβήσει από μόνη της η επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου υποστήριξε ο κ. Σαμαράς. σημείωσε πάντως ότι στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου η Νέα Δημοκρατία λέει «ναι», αρκεί να περιλαμβάνει όλο το ποσό (τα 110 δισ. ευρώ) και να μην περιέχει νέα επαχθή μέτρα.

Η ηγεσία της ΝΔ έδειξε ενοχλημένη από την στάση του κ. Στρος Καν απέναντι της. Κορυφαίο στέλεχος έλεγε ότι δεν μπορεί ο κ. Στρος Καν να λέει ότι δεν έχουν υποβληθεί προτάσεις για την έξοδο από την κρίση αφού υπάρχει η πρόταση της ΝΔ.

Βουλευτές του κόμματος που παρακολούθησαν την παρουσία του κ. Στρος Καν στην Βουλή έλεγαν ότι ήταν «φιλικός προς την κυβέρνηση και επιθετικός απέναντι στη ΝΔ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης