Συνταγή:Λαχταριστά σουτζουκάκια µε δύο κιμάδες και πικάντικη σάλτσα
18.10.2020
08:54
Πώς θα την απολαύσετε
Υλικά για 6 άτοµα
400 γρ. κιµά αρνίσιο, από µπούτι
400 γρ. κιµά µοσχαρίσιο, από σπάλα
2 αυγά
40 γρ. φρυγανιά τριµµένη
3 σκελίδες σκόρδο, λιωµένες
1 κ.γ. κύµινο, σε σκόνη
½ φλιτζ. φύλλα µαϊντανού ψιλοκοµµένα
120 ml έ.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισµα
αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
Για τη σάλτσα
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 µεγάλο κρεµµύδι, τριµµένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένες
500 ml λευκό ξηρό κρασί
500 ml ζωµό κρέατος σπιτικό ή ψυγείου
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. µπούκοβο καυτερό
Εκτέλεση
Σουτζουκάκια: Σε ένα µπολ ζυµώνουµε τα δύο είδη κιµά για 2΄-3΄. Προσθέτουµε τα αυγά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, το κύµινο, τον µαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυµώνουµε καλά το µείγµα µε τα χέρια. Πλάθουµε τα σουτζουκάκια στο παραδοσιακό σχήµα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουµε τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 4΄-5΄ µέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις µεριές. Βγάζουµε τα σουτζουκάκια σε µια πιατέλα µε τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουµε στην άκρη.
Σάλτσα κρασιού: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 2΄. Προσθέτουµε το σκόρδο και σοτάρουµε να βγάλει το άρωµά του. Σβήνουµε µε το κρασί και µόλις εξατµιστεί το αλκοόλ προσθέτουµε τον ζωµό και βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 1΄. Προσθέτουµε την πάπρικα και το µπούκοβο. Αλατοπιπερώνουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 20΄. Ρίχνουµε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουµε για 10΄ να ενωθούν οι γεύσεις.
Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου)
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
1 µεγάλο κρεµµύδι, τριµµένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκοµµένες
500 ml λευκό ξηρό κρασί
500 ml ζωµό κρέατος σπιτικό ή ψυγείου
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
½ κ.γ. µπούκοβο καυτερό
Εκτέλεση
Σουτζουκάκια: Σε ένα µπολ ζυµώνουµε τα δύο είδη κιµά για 2΄-3΄. Προσθέτουµε τα αυγά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, το κύµινο, τον µαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυµώνουµε καλά το µείγµα µε τα χέρια. Πλάθουµε τα σουτζουκάκια στο παραδοσιακό σχήµα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουµε τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 4΄-5΄ µέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις µεριές. Βγάζουµε τα σουτζουκάκια σε µια πιατέλα µε τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουµε στην άκρη.
Σάλτσα κρασιού: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 2΄. Προσθέτουµε το σκόρδο και σοτάρουµε να βγάλει το άρωµά του. Σβήνουµε µε το κρασί και µόλις εξατµιστεί το αλκοόλ προσθέτουµε τον ζωµό και βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 1΄. Προσθέτουµε την πάπρικα και το µπούκοβο. Αλατοπιπερώνουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 20΄. Ρίχνουµε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουµε για 10΄ να ενωθούν οι γεύσεις.
Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου)
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr