Πεντανόστιμα μύδια σαγανάκι µε φέτα & µουστάρδα

Πώς θα τα φτιάξετε;

Υλικά για 4 άτοµα
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένη
1 κιλό µύδια µε κέλυφος, καθαρισµένα ή 600 γρ. ψίχα
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκοµµένη
150 ml ζωµό κοτόπουλου φρέσκο ή ψυγείου
2 κ.σ. µουστάρδα απαλή
100 γρ. φέτα τριµµένη
λίγο µαϊντανό ψιλοκοµµένο ή φρέσκο θυµάρι
αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουµε το ελαιόλαδο µε τα φρέσκα κρεµµυδάκια και το σκόρδο και µόλις κάψει το λάδι σοτάρουµε για 1΄ µέχρι να γυαλίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς µε µια σπάτουλα. Προσθέτουµε τα µύδια, ανακατεύουµε καλά και σβήνουµε µε το κρασί. Μόλις εξατµιστεί το αλκοόλ προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και τον µαϊντανό, αλατοπιπερώνουµε ελαφρά, ανακατεύουµε, κλείνουµε µε το τηγάνι και αφήνουµε για 5΄-6΄ να µαγειρευτούν.

Ανοίγουµε το καπάκι, ελέγχουµε αν άνοιξαν όλα τα µύδια (πετάµε όσα δεν άνοιξαν) και αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά.

Προσθέτουµε τη φέτα και τον µαϊντανό, ανακατεύουµε απαλά και σερβίρουµε αµέσως µε φρυγανισµένο ψωµί.

40 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ
Συνταγή - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου)
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr