Σήμερα μαγειρεύουμε: Ψητό κοτόπουλο με μπίρα, πατάτες και κεφαλοτύρι
20.10.2020
08:59
Το κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο μπορεί να γίνει ακόμη πιο νόστιμο αν το ψήσουμε μέσα σε μπίρα και προσθέσουμε μέσα και κάποιο τυρί
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 1:30'
Έτοιμο σε: 1:45'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κουτάκι μπίρα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Χρόνος προετοιμασίας: 15'
Χρόνος μαγειρέματος: 1:30'
Έτοιμο σε: 1:45'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κουτάκι μπίρα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
150γρ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Λιώνετε τη μία σκελίδα σκόρδο και την ανακατεύετε με 2 κουταλιές μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια του κοτόπουλου και τα αλείφετε με το μίγμα της μουστάρδας.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε με το υπόλοιπο σκόρδο, την υπόλοιπη μουστάρδα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τις απλώνετε σε ταψάκι. Τοποθετείτε από πάνω τα μπούτια του κοτόπουλου.
Πασπαλίζετε με φυλλαράκια δεντρολίβανου, περιχύνετε με λίγη από την μπίρα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, για 1 ώρα.
Ξεσκεπάζετε, μοιράζετε τα κυβάκια του τυριού και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη, γυρίζοντας τα μπούτια και ανακατεύοντας τις πατάτες όποτε είναι απαραίτητο.
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Λιώνετε τη μία σκελίδα σκόρδο και την ανακατεύετε με 2 κουταλιές μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε τα μπούτια του κοτόπουλου και τα αλείφετε με το μίγμα της μουστάρδας.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις ανακατεύετε με το υπόλοιπο σκόρδο, την υπόλοιπη μουστάρδα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τις απλώνετε σε ταψάκι. Τοποθετείτε από πάνω τα μπούτια του κοτόπουλου.
Πασπαλίζετε με φυλλαράκια δεντρολίβανου, περιχύνετε με λίγη από την μπίρα και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, για 1 ώρα.
Ξεσκεπάζετε, μοιράζετε τα κυβάκια του τυριού και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμη, γυρίζοντας τα μπούτια και ανακατεύοντας τις πατάτες όποτε είναι απαραίτητο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr