Η συνταγή της ημέρας: Γιουβαρλάκια
26.01.2021
07:57
Ένα πεντανόστιμο πιάτο
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 10΄ | ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα
Για το αυγολέμονο:
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. κιµά µοσχαρίσιο
- 500 γρ. κιµά χοιρινό
- 100 γρ. ρύζι γλασέ
- 1 κρεµµύδι µεγάλο, τριµµένο
- 1/2 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
- 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
- αλεύρι γ.ό.χ., για το αλεύρωµα
- ανθό αλατιού, µαύρο πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
- 2 αυγά
- χυµό από 1 λεµόνι
Εκτέλεση
Σε ένα µπολ βάζουµε τους κιµάδες, το ρύζι, το κρεµµύδι, τον µαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λίγο από το ελαιόλαδο. Τα ζυµώνουµε καλά και τα πλάθουµε σε µικρά µπαλάκια - όσο γίνεται ίδιου µεγέθους. Τα τοποθετούµε σε µια πιατέλα και τα αλευρώνουµε.
Σε µια κατσαρόλα µε βαριά µεταλλική βάση ζεσταίνουµε 1 λίτρο νερό σε δυνατή φωτιά και µόλις πάρει βράση βάζουµε τα γιουβαρλάκια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μετά από περίπου 30΄ αποσύρουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουµε στην άκρη για 5΄ να σταµατήσει ο βρασµός.
Αυγολέμονο: Σε ένα µπολ χτυπάµε δυνατά τα αυγά µε τον αυγοδάρτη. Μόλις αφρατέψουν προσθέτουµε τον χυµό λεµονιού και µία κουτάλα ζωµό από την κατσαρόλα σε συνεχή ροή, λεπτή σαν κορδόνι, για να παστεριωθεί το αυγό. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία προσθέτοντας άλλες 3 κουτάλες ζωµό από το σκεύος.
Προσθέτουµε το αυγολέµονο στα γιουβαρλάκια και ανακινούµε την κατσαρόλα να πάει παντού. Δοκιµάζουµε για αλάτι, πιπέρι και λεµόνι και σερβίρουµε αµέσως σε πιάτα όσο το φαγητό είναι ακόµα ζεστό.
ΣΥΝΤΑΓEΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
STYLING: Κ. ΛΥΚΟΥΡEΣΗ
FOOD STYLING: ΜAΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦIΕΣ STUDIO M
Ειδήσεις σήμερα:
Βιασμός 11χρονης αθλήτριας: «Ο προπονητής απειλούσε ότι θα με σκότωνε αν μιλούσα»
«Καμπανάκι» από την ανοδική τάση των κρουσμάτων - Μεταλλάξεις και χειμώνας ανησυχούν τους επιστήμονες
Έπεσαν οι υπογραφές για τα Rafale - Προσφορά και για τις γαλλικές φρεγάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr