Η συνταγή της ημέρας: Αρωματικές σελινόριζες γιαχνί με πορτοκάλι

Δείτε πώς να το φτιάξετε στο σπίτι σας

45 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Η γλυκιά σελινόριζα µπαίνει στο καθηµερινό τραπέζι µαγειρεµένη µε ντοµάτα και πορτοκάλι και µεταµορφώνεται σε ένα φαγητό που θα αγαπήσουν όλοι, ακόµη και τα παιδιά! Αν θέλετε, προσθέστε και κουνουπίδι, ταιριάζει πάρα πολύ!

Υλικά για 4-5 άτομα:

  • 60 ml έ.π. ελαιόλαδο

  • 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο

  • 800 γρ. σελινόριζες, κοµµένες κυδωνάτες

  • 1 µικρό µατσάκι σέλινο, ψιλοκοµµένο

  • 1 µικρό µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

  • 1 καρότο, ψιλοκοµµένο

  • 2 πράσα, ψιλοκοµµένα

  • χυµό από 2 πορτοκάλια + 1 µικρή πορτοκαλόφλουδα

  • 3 κόκκους µπαχάρι

  • 1 κ.σ. πελτέ ντοµάτας

  • 300 ml νερό

  • αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο


Εκτέλεση:

Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για 1΄ µέχρι να γυαλίσει, ανακατεύοντας διαρκώς µε µια σπάτουλα. Προσθέτουµε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για 3΄-4΄.

Ρίχνουµε τον χυµό των πορτοκαλιών, την πορτοκαλόφλουδα, το µπαχάρι, τον πελτέ διαλυµένο στο νερό, αλάτι και πιπέρι.

Κλείνουµε µε καπάκι και σιγοβράζουµε σε χαµηλή φωτιά για 35΄ χωρίς να ανακατέψουµε. Αν θέλουµε πιο µαλακές τις σελινόριζες, τις µαγειρεύουµε λίγο παραπάνω.

Σερβίρουµε αµέσως σε πιάτα πασπαλίζοντας µε λίγο φρέσκο µαϊντανό και αρκετή από τη σάλτσα τους.



Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη


Ειδήσεις σήμερα:

Θάσος: Ανησυχία για μεγάλη διασπορά του ιού σε σχολικές μονάδες

Θανάσης Τσαλταμπάσης: «Έχω ακούσει για εκρηκτικές συμπεριφορές και στην αρχή της καριέρας μου τις έχω ζήσει»

Στους 600.000 οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid στη Σερβία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr