Σήμερα μαγειρεύουμε: Ψάρι πλακί
04.03.2021
06:32
Ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε!
1 ΩΡΑ ΚΑΙ 40΄ | ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΚΟΛΟ
Ενα κλασικό φαγητό µοναδικής νοστιµιάς, που βρίσκουµε συχνά στις ταβέρνες. Το ψάρι πλακί γίνεται στον φούρνο ή σε ρηχή κατσαρόλα σε αρκετές παραλλαγές.
Υλικά για 4 άτομα
Ενα κλασικό φαγητό µοναδικής νοστιµιάς, που βρίσκουµε συχνά στις ταβέρνες. Το ψάρι πλακί γίνεται στον φούρνο ή σε ρηχή κατσαρόλα σε αρκετές παραλλαγές.
Υλικά για 4 άτομα
- 150 ml έ.π. ελαιόλαδο
- 2-3 πατάτες, κοµµένες λεπτές κυδωνάτες
- 3 ξερά κρεµµύδια, σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κιλό µπακαλιάρο φρέσκο ή παστό, ξαλµυρισµένο, σε φέτες
- 250 ml ντοµατοχυµό
- 2 ντοµάτες ώριµες, ψιλοκοµµένες
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1-2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- 3 κ.σ. µαϊντανό
- 50 γρ. µαύρη σταφίδα
- χοντρό αλάτι, µαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε το µισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τις πατάτες για 2΄. Προσθέτουµε τα κρεµµύδια, τα σκόρδα και τη δάφνη και ανακατεύουµε µέχρι να µαλακώσουν.
Ρίχνουµε τις πατάτες σε ένα ταψί και από πάνω ακουµπάµε το ψάρι.
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τις ντοµάτες, τον ντοµατοχυµό, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περιχύνουµε µε το µείγµα το περιεχόµενο του ταψιού, πασπαλίζουµε µε µαϊντανό και µοιράζουµε τις σταφίδες. Καλύπτουµε το ταψί µε αλουµινόχαρτο και ψήνουµε στους 180oC στον αέρα για 40΄. Αφαιρούµε το αλουµινόχαρτο και ψήνουµε άλλα 10΄ να πάρει χρώµα το φαγητό.
Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη
Ειδήσεις σήμερα Οι Μπακς... διασύρθηκαν από τους Νάγκετς στην μεγαλύτερη φετινή ήττα τους!
Μπασκόνια-Ολυμπιακός: Πολλές οι δυσκολίες, αλλά χρειάζεται την νίκη
Κύπελλο Ελλάδος: Σφραγίζονται τα πρώτα εισιτήρια για τα ημιτελικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr