Σήμερα μαγειρεύουμε: Ανοιξιάτικα αχνιστά λαχανικά με σάλτσα μουστάρδα - ταχίνι
12.03.2021
06:31
Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο!
35 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ
Ελαφριά, ζεστή σαλάτα με ανοιξιάτικα λαχανικά στον ατμό συνοδεύονται από μια γευστικότατη σάλτσα με μουστάρδα και ταχίνι.
Υλικά για 3-4 άτομα:
Για τη σάλτσα:
Εκτέλεση
Ελαφριά, ζεστή σαλάτα με ανοιξιάτικα λαχανικά στον ατμό συνοδεύονται από μια γευστικότατη σάλτσα με μουστάρδα και ταχίνι.
Υλικά για 3-4 άτομα:
- 500γρ. ανοιξιάτικα καροτάκια
- 500γρ. σπαράγγια
- 4 αγκινάρες φρέσκες, καθαρισμένες
- 3 μικρά κολοκυθάκια
Για τη σάλτσα:
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- 3 κουτ. σούπας μουστάρδα dijon
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κρατάτε στην άκρη. Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά και το αφήνετε να πάρει βράση. Τοποθετείτε ένα ανοξείδωτο καλαθάκι-σουρωτήρι ατμού στα χείλη της κατσαρόλας και βάζετε μέσα τα καρότα. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτούν στον ατμό για 5 λεπτά.
Προσθέτετε τις αγκινάρες, κλείνετε ξανά με το καπάκι και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια και μαγειρεύετε με κλειστό το καπάκι για άλλα 5 λεπτά. Βγάζετε τα λαχανικά σε μια πιατέλα προσεκτικά.
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με μισό φλιτζάνι νερό. Προσθέτετε τη μουστάρδα, τα κρεμμυδάκια, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Ραντίζετε τα λαχανικά με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Studio Μ
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Ειδήσεις σήμερα
Καθαρά Δευτέρα: Καμία σκέψη για κλειστά πάρκα, καμία απαγόρευση για τον χαρταετό
Ευρωπαϊκός Οργανισμών Φαρμάκων: Δεν υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έσπασε την σιωπή του: «Δεν είμαστε ρατσιστές»
Προσθέτετε τις αγκινάρες, κλείνετε ξανά με το καπάκι και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτετε τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια και μαγειρεύετε με κλειστό το καπάκι για άλλα 5 λεπτά. Βγάζετε τα λαχανικά σε μια πιατέλα προσεκτικά.
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με μισό φλιτζάνι νερό. Προσθέτετε τη μουστάρδα, τα κρεμμυδάκια, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Ραντίζετε τα λαχανικά με τη σάλτσα και πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Studio Μ
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Ειδήσεις σήμερα
Καθαρά Δευτέρα: Καμία σκέψη για κλειστά πάρκα, καμία απαγόρευση για τον χαρταετό
Ευρωπαϊκός Οργανισμών Φαρμάκων: Δεν υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έσπασε την σιωπή του: «Δεν είμαστε ρατσιστές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr