Σήμερα μαγειρεύουμε: Γαριδομακαρονάδα

Ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε!

30 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. σπαγγέτι

  • 80 ml ελαιόλαδο

  • 12 γαρίδες

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

  • 60 ml λευκό κρασί

  • 3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

  • 20 γρ. κάππαρη, ξεπλυμένη

  • 40 γρ. βούτυρο

  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • ανθό αλατιού, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη αφαιρώντας το εντεράκι της πλάτης, αλλά αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1΄. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάμε ζεστές σε μία πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει να δέσει και να μελώσει.

Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα, ανακατεύουμε μέσα την κάππαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ανακατεύουμε μέσα τα σπαγγέτι, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και οι γεύσεις και σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα.



Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου
Φωτογραφία: Studio Μ
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση


Ειδήσεις σήμερα 

AstraZeneca: Συνεχίζονται έως την Πέμπτη οι εμβολιασμοί με AstraZeneca εν εναμονή της απόφασης του ΕΜΑ 

Στα 1.134 τα κρούσματα - 46 θάνατοι - 564 διασωληνωμένοι 

Όσκαρ: Ο Δημήτρης Δανίκας για τις φετινές υποψηφιότητες: Κλίνατε επ' αριστερά 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr