Η συνταγή της ημέρας: Λιγκουίνι με μύδια, κυδώνια, αυγοτάραχο & λεμόνι

Ένα φανταστικό πιάτο!

30 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. λιγκουίνι

  • 80 ml έ.π. ελαιόλαδο

  • 600 γρ. κυδώνια, με το κέλυφος

  • 600 γρ. μύδια, με το κέλυφος

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

  • 100 ml λευκό κρασί

  • 1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα

  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • 40 γρ. βούτυρο

  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

  • 30 γρ. αυγοτάραχο τρίμμα

  • ανθό αλατιού, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι, τα μύδια και τα κυδώνια ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Σβήνουμε με το κρασί και καλύπτουμε το τηγάνι με το καπάκι και αφήνουμε για 3΄-4΄ τα θαλασσινά να αχνιστούν και να ανοίξουν. Αν κάποια δεν ανοίξουν τα πετάμε.

Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό όπου έβρασαν. Τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό, το βούτυρο, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα πασπαλίζοντας με το αυγοτάραχο.



Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου
Φωτογραφία: Studio Μ
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Ειδήσεις σήμερα:
Πάτρα: Στην Εντατική 15χρονη με επιπλοκές στην καρδιά από τον κορωνοϊό

Μυστήριο με αρπαγή ανηλίκου στην Πάρο: Απείλησαν να με θάψουν, λέει το 16χρονο θύμα

Προκαλεί ο Ερντογάν: «Εμείς αποφασίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr