1 σφηνάκι ρούμι ή λικέρ πορτοκαλιού (π.χ. Cointreau, Grand Marnier)
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
1 κ.σ. κανέλα
1 φλιτζ. καρύδια χοντροαλεσμένα
Κλείσιμο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το ταχίνι με τον χυμό πορτοκαλιού και το ρούμι. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τέλος τα καρύδια.
Στρλωνουμε το τετράγωνο ταψί μας με λαδόκολλα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνειά του.
Ψήνουμε το μπράουνι στον φούρνο για 15΄-20΄. Οταν κρυώσει εκτός φούρνου, το πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ζάχαρη.