Σήμερα μαγειρεύουμε: Χυλοπίτες με σάλτσα σπετζοφάι

Οι λατρεμένες χυλοπίτες είναι από τα λίγα ζυμαρικά που μπορείς να απολαύσεις ακόμη και με ελάχιστο τυρί

Αυτό το «πολυμορφικό» ζυμαρικό ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, το ίδιο συμβαίνει και με τη σάλτσα που θυμίζει το αγαπημένο μας σπετζοφάι

40 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ


Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. χυλοπίτες

Για τη σάλτσα:

  • 30 ml έ.π. ελαιόλαδο

  • 300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε φέτες

  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες

  • 2 καυτερές ή κανονικές πράσινες πιπεριές κέρατο, χοντροκομμένες

  • 300 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας

  • ¼ κ.γ. ρίγανη ξερή

  • 5 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις χυλοπίτες al dente. Τις σουρώνουμε.

Σάλτσα: Στο μεταξύ, σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο και τα κρεμμύδια για 5΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τη σάλτσα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με τη σάλτσα και φρέσκια ρίγανη.

Tip
Αν μας αρέσουν τα ζυμαρικά με κιμά, μπορούμε να αφαιρέσουμε το εξωτερικό έντερο από χωριάτικα λουκάνικα, να σπάσουμε τον κιμά τους με ένα πιρούνι και να τον μαγειρέψουμε όπως τον κανονικό κιμά.



Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Ειδήσεις σήμερα:

Πλήρης κάλυψη Τσίπρα σε Παππά για Καλογρίτσα - Σιωπή για Πολάκη

«Εκτοξεύθηκαν» στα 4.340 τα νέα κρούσματα - Τα 2.097 εντοπίστηκαν στην Αττική

Διώρυγα του Σουέζ: Συγχαρητήριο μήνυμα από ΕΕ για την επίλυση του προβλήματος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr