Σήμερα μαγειρεύουμε: Ξινόχοντρος με μελιτζάνες, ανθότυρο & βασιλικό
Σήμερα μαγειρεύουμε: Ξινόχοντρος με μελιτζάνες, ανθότυρο & βασιλικό
Δείτε πώς να το φτιάξετε στο σπίτι σας!
1 ΩΡΑ | ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 6-8 άτομα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και αλάτι για 1 ώρα να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ένα φλιτζάνι λάδι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δύο-τρεις δόσεις μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.
Υλικά για 6-8 άτομα
- 4 μελιτζάνες, σε κύβους
- 1 1/2 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. ξινόχοντρο
- 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 3 μεγάλες ντομάτες ώριμες, αποφλοιωμένες, πολτοποιημένες
- 200 γρ. φρέσκο ανθότυρο, θρυμματισμένο
- λίγα φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και αλάτι για 1 ώρα να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ένα φλιτζάνι λάδι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δύο-τρεις δόσεις μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 1’ ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τον ξινόχοντρο, ανακατεύουμε να λαδωθεί και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες και συμπληρώνουμε με τόσο νερό ώστε να καλυφθεί ο ξινόχοντρος και λίγο παραπάνω. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15’ ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό, να βράσει ο ξινόχοντρος και να χυλώσει ωραία το φαγητό ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.
Περίπου 2’ προτού αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας ελαφρά για να μη διαλυθούν.
Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα μοιράζοντας από πάνω ανθότυρο και ψιλοκομμένο βασιλικό.
Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου
Φωτογραφία: Studio M
Ειδήσεις σήμερα
Στα 3.616 τα νέα κρούσματα - 739 οι διασωληνωμένοι, 76 θάνατοι
Κορωνοϊός - Άγιο Όρος: Ανησυχητική διασπορά του ιού - Στα 31 τα κρούσματα
Τραυματιοφορέας «Αγία Σοφία»: Οδηγήθηκε στη φυλακή - Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δυο ανηλίκων
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες και συμπληρώνουμε με τόσο νερό ώστε να καλυφθεί ο ξινόχοντρος και λίγο παραπάνω. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15’ ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό, να βράσει ο ξινόχοντρος και να χυλώσει ωραία το φαγητό ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει.
Περίπου 2’ προτού αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και αλατοπιπερώνουμε ανακατεύοντας ελαφρά για να μη διαλυθούν.
Σερβίρουμε το φαγητό σε πιάτα μοιράζοντας από πάνω ανθότυρο και ψιλοκομμένο βασιλικό.
Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου
Φωτογραφία: Studio M
Ειδήσεις σήμερα
Στα 3.616 τα νέα κρούσματα - 739 οι διασωληνωμένοι, 76 θάνατοι
Κορωνοϊός - Άγιο Όρος: Ανησυχητική διασπορά του ιού - Στα 31 τα κρούσματα
Τραυματιοφορέας «Αγία Σοφία»: Οδηγήθηκε στη φυλακή - Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δυο ανηλίκων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα