Σήμερα μαγειρεύουμε: Μελιτζάνες παπουτσάκια με απάκι και ξηρό ανθότυρο
03.04.2021
08:13
Μελιτζάνες παπουτσάκια σε μία παραλλαγή με απάκι και ξηρό ανθότυρο
Υλικά για 4 άτομα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Πλένετε και σκουπίζετε τις μελιτζάνες και με ένα μαχαίρι τις κόβετε κάθετα στη μέση. Χαράζετε σταυρωτά την ψίχα τους και ραντίζετε με λίγο από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι, αλατίζετε και σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το απάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
- 4 μικρές μελιτζάνες φλάσκες
- 60ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 180γρ. απάκι, σε μικρούς κύβους
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, τριμμένο
- 2 ντομάτες φρέσκες, τριμμένες
- 200γρ. ξηρό ανθότυρο, τριμμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Πλένετε και σκουπίζετε τις μελιτζάνες και με ένα μαχαίρι τις κόβετε κάθετα στη μέση. Χαράζετε σταυρωτά την ψίχα τους και ραντίζετε με λίγο από το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι, αλατίζετε και σοτάρετε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το απάκι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Ρίχνετε το καρότο, τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό και τον μισό ανθότυρο. Ανακατεύετε καλά.
Βγάζετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και με ένα κουτάλι πιέζετε τη σάρκα τους για να δημιουργήσετε χώρο για τη γέμιση. Γεμίζετε μέχρι επάνω με τη γέμιση, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο ανθότυρο και βάζετε ξανά στον φούρνο. Ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όμορφα οι μελιτζάνες.
Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Studiom.com
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Ειδήσεις σήμερα:
ΗΠΑ: Πάνω από 900.000 νέες θέσεις εργασίας «άνοιξαν» τον Μάρτιο
Ρωσία: Ξεκινά τον Απρίλιο η παραγωγή του «Sputnik-V» σε 10 χώρες κι από 20 φαρμακευτικές
Επίδομα 534: Τι ισχύει για τον Απρίλιο - Έρχονται νέες πληρωμές
Βγάζετε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και με ένα κουτάλι πιέζετε τη σάρκα τους για να δημιουργήσετε χώρο για τη γέμιση. Γεμίζετε μέχρι επάνω με τη γέμιση, πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο ανθότυρο και βάζετε ξανά στον φούρνο. Ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν όμορφα οι μελιτζάνες.
Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Φωτογραφία: Studiom.com
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση
Ειδήσεις σήμερα:
ΗΠΑ: Πάνω από 900.000 νέες θέσεις εργασίας «άνοιξαν» τον Μάρτιο
Ρωσία: Ξεκινά τον Απρίλιο η παραγωγή του «Sputnik-V» σε 10 χώρες κι από 20 φαρμακευτικές
Επίδομα 534: Τι ισχύει για τον Απρίλιο - Έρχονται νέες πληρωμές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr