Η συνταγή της ημέρας: Φριτάτα με ζυμαρικά, φέτα & γραβιέρα

Θυμίζει μια μακαρονόπιτα της στιγμής, και όχι μια απλή ομελέτα, ειδικά αφού κρύβει μέσα της σπαγγέτι που περίσσεψε, φέτα, γιαούρτι και γραβιέρα

20 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4-5 άτομα

  • 6 αυγά

  • 1 κ.σ. γιαούρτι

  • 150 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη

  • 200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη

  • 300 γρ. σπαγγέτι, βρασμένο

  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, όλα τα τυριά και το σπαγγέτι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα.

Μαγειρεύουμε τη φριτάτα για 5΄-7΄ και από τις δύο πλευρές (μόλις σταθεροποιηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε προσεκτικά με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου να ψηθεί και από την άλλη).

Τη σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tips
- Η φριτάτα μπορεί να γίνει με όποιο ζυμαρικό μας έχει περισσέψει, μακρύ ή κοντό.
- Μπορούμε να την εμπλουτίσουμε και με σοταρισμένα λαχανικά, ψιλοκομμένα αλλαντικά και τα αγαπημένα μας τυριά.



Συνταγή – φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Ειδήσεις σήμερα:
Πάσχα των Καθολικών: Εκατομμύρια άνθρωποι γιορτάζουν υπό αυστηρούς περιορισμούς

Τουρκία: Νέο αρνητικό ρεκόρ 44.756 κρουσμάτων - Στους 186 οι νεκροί

Σούπερ μάρκετ: Φεύγουν οι απαγορευτικές κορδέλες από τα ράφια τη Δευτέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr