Σήμερα μαγειρεύουμε: Χυλοπίτες ογκρατέν με ψητές ντομάτες και μοτσαρέλα

Ένα πιάτο που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά για 4 άτομα


  • 4 μέτριες, ώριμες ντομάτες, κομμένες στη μέση

  • 300γρ. μοτσαρέλα, θρυμματισμένη

  • 150γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι πικάντικο, τριμμένο

  • ½ ματσάκι φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

  • λίγο ελαιόλαδο

  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί και βάζετε εκεί τα κομμάτια της ντομάτας (με το κομμένο μέρος προς τα πάνω). Μοιράζετε την τριμμένη παρμεζάνα (ή το κεφαλοτύρι) σε κάθε κομμάτι ντομάτας και από πάνω, μοιράζετε τα 150γρ. μοτσαρέλας.

Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό και ψήνετε στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από τον φούρνο και μεταφέρετε τις ψημένες ντομάτες σε μια πιατέλα. Αδειάζετε στο ταψί τη μισή ποσότητα από το βρασμένο χυλοπιτάκι και το απλώνετε να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Στρώνετε τις μισές ψημένες ντομάτες και σκεπάζετε με το υπόλοιπο χυλοπιτάκι. Καλύπτετε με τις υπόλοιπες ντομάτες και πασπαλίζετε με το άλλα 150γρ. μοτσαρέλα. Επαναφέρετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr