Η συνταγή της ημέρας: Ανοιξιάτικο σπαγγέτι με σάλτσα φράουλας

Ενα ιδιαίτερο, ξεχωριστό πιάτο που σε ταξιδεύει στην καρδιά της άνοιξης! Δοκιμάστε το!

30 ΛΕΠΤΑ | ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. σπαγγέτι

  • 40 ml έ.π. ελαιόλαδο

  • 500 γρ. φράουλες, κοµµένες στη µέση

  • 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκοµµένη

  • 1 κ.γ. πελτέ ντοµάτας

  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή

  • 8 κόκκους πιπέρι µαύρο

  • 6 κόκκους µπαχάρι

  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαµικό

  • φρέσκο βασιλικό ψιλοκοµµένο

  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριµµένο


Εκτέλεση

Σε µια κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό που βράζει, ρίχνουµε τα σπαγγέτι να βράσουν al dente.

Παράλληλα, σε ένα µεγάλο γουόκ ρίχνουµε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουµε το κρεµµύδι και σοτάρουµε για 2΄-3΄ µέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουµε το σκόρδο και µόλις µυρίσει ρίχνουµε τις φράουλες. Χαµηλώνουµε τη φωτιά, πασπαλίζουµε µε τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουµε και ρίχνουµε τους κόκκους πιπεριού και µπαχαριού. Αφήνουµε να βράσουν ανακατεύοντας συχνά µέχρι να λιώσουν οι φράουλες (περίπου 15΄).

Ραντίζουµε µε το ξίδι και αφήνουµε να βράσουν για . Με µια τσιµπίδα µεταφέρουµε τα ζυµαρικά µέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουµε απαλά και πασπαλίζουµε µε τον βασιλικό και φρεσκοτριµµένο πιπέρι. Σερβίρουµε αµέσως.



Συνταγή: Ντίνα Νικολάου
Styling: Κ. Λυκουρέση
Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης
Φωτογραφίες: Studio M

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Ελπίδα από την μείωση του δείκτη θετικότητας με ρεκόρ τεστ 

Τηλεφώνημα Μπάιντεν - Πούτιν: Συνάντηση σε ουδέτερο έδαφος πρότεινε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ 


Η ΑΑΔΕ στην ψηφιακή εποχή: Οι 81 ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr