Συνταγή: Αρωματικό πέστο δυόσμου

Από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν

Ένα βότανο με μοναδικό άρωμα και πολλές χρήσεις! Μαζί με το βασιλικό το συναντάμε σχεδόν σε κάθε κήπο, αυλή και μπαλκόνι των ελληνικών σπιτιών. Πώς να μη φτιάξουμε, λοιπόν, μια πανεύκολη, αρωματική πέστο δυόσμου;

Υλικά

  • 120 ml έ.π. ελαιόλαδο

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα

  • 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

  • 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι για 1΄-2΄ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄ το πολύ, με προσοχή μην καεί.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε στο μπλέντερ τον δυόσμο, το μείγμα του τηγανιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μια λεία και ομοιόμορφη πάστα. Διορθώνουμε το αλάτι ή πιπέρι.

Το σερβίρουμε με το κρέας, τα λαχανικά, τα ζυμαρικά ή τη σαλάτα της επιλογής μας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr