Κεμπάπ γαλοπούλας με φέτα και τζατζίκι σε αραβικές πίτες

Από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο, chef de cuisine στην εταιρία Jacques Lafargues Traiteur στη Λιόν

40 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά (για 4 άτομα)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
750 γρ. κιμά γαλοπούλας
100 γρ. φέτα, σε μικρά κυβάκια ή θρύμματα
5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
2 αυγά
1 ½ κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
αραβικές πίτες, για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι σε 1 κουτ. σούπας λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αναμειγνύουμε τον κιμά με τη φέτα, τον μαϊντανό, την τριμμένη φρυγανιά, τα αυγά, το κύμινο,
την πάπρικα και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το λάδι τους και ζυμώνουμε καλά το μείγμα.

Πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ γύρω από 12 ξύλινα σουβλάκια και τα λαδώνουμε ελαφρά.

Τα ψήνουμε στη σχάρα (ή σε προθερμασμένο γκριλ του φούρνου) για περίπου 10΄, γυρίζοντάς τα συχνά.

Σερβίρουμε μέσα σε ζεστές αραβικές πίτες με σαλάτα και τζατζίκι.

Φωτογραφίες: JAMES LEE
Styling: FAYE WEARS
Food Styling: TAMARA VOS
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr