Πατάτα «πεϊνιρλί» με λιαστή ντομάτα, μοσχαρίσιο καβουρμά και τσαλαφούτι
24.10.2021
08:17
Συνταγή του Σωτήρη Ευαγγέλου
45 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
-1 κιλό πατάτες
-2 μικρά αυγά
-10 γρ. φρυγανιά τριμμένη
-10 ml έ.π. ελαιόλαδο
-250 γρ. μοσχαρίσιο καβουρμά
-12 λιαστές ντομάτες
-300 γρ. τσαλαφούτι
-φρέσκα φύλλα βασιλικού (για το σερβίρισμα)
-αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε με τον τρίφτη στη χοντρή μεριά, τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Αφή- νουμε για 10’ και σε ένα σουρωτήρι πιέζουμε τις πατάτες με τα χέρια για να στύψουμε όσα περισσότερα υγρά από την πατάτα. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, τη φρυγανιά, λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε δύο ταψιά με λαδόκολλα απλώνουμε την πατάτα και της δίνουμε σχήμα πεϊνιρλί σε λεπτή στρώση.
Ψήνουμε στους 210οC για 25΄, βγάζουμε από τον φούρνο τα πεϊνιρλί και προσθέτουμε επάνω τον καβουρ- μά κομμένο σε μικρά κυβάκια και τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες. Ψήνουμε ξανά για 10΄. Αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε μικρές κουταλιές τσαλαφούτι διάσπαρτο πάνω στο πεϊνιρλί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού.
Υλικά • ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
-1 κιλό πατάτες
-2 μικρά αυγά
-10 γρ. φρυγανιά τριμμένη
-10 ml έ.π. ελαιόλαδο
-250 γρ. μοσχαρίσιο καβουρμά
-12 λιαστές ντομάτες
-300 γρ. τσαλαφούτι
-φρέσκα φύλλα βασιλικού (για το σερβίρισμα)
-αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε με τον τρίφτη στη χοντρή μεριά, τις απλώνουμε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Αφή- νουμε για 10’ και σε ένα σουρωτήρι πιέζουμε τις πατάτες με τα χέρια για να στύψουμε όσα περισσότερα υγρά από την πατάτα. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα αυγά, τη φρυγανιά, λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε δύο ταψιά με λαδόκολλα απλώνουμε την πατάτα και της δίνουμε σχήμα πεϊνιρλί σε λεπτή στρώση.
Ψήνουμε στους 210οC για 25΄, βγάζουμε από τον φούρνο τα πεϊνιρλί και προσθέτουμε επάνω τον καβουρ- μά κομμένο σε μικρά κυβάκια και τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες. Ψήνουμε ξανά για 10΄. Αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε μικρές κουταλιές τσαλαφούτι διάσπαρτο πάνω στο πεϊνιρλί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr