Σπιτικό λικέρ ρόδι
Σπιτικό λικέρ ρόδι
Το ρουμπινένιο χρώμα του σου ζεσταίνει την καρδιά - Ενα από τα ωραιότερα λικέρ φτιάχνεται από το super food που όλοι αγαπάμε
Εναλλακτικά, μπορούμε να βράσουμε τα υλικά του στην κατσαρόλα για να επισπεύσουμε τη διαδικασία, όμως άλλη χάρη έχει να περιμένουμε υπομονετικά μέχρι να πάρουν όλα τον δρόμο τους.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σπόρους ροδιού (από κόκκινα ρόδια, αλλά όχι πολύ ώριμα)
- 750 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 750 ml βότκα ή τσίπουρο(αν θέλουμε να το κάνουμε πολύ δυνατό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τους σπόρους, τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο, που να κλείνει αεροστεγώς. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 1 μήνα στο πιο ζεστό σημείο του σπιτιού - το λικέρ, ως χουχουλιάρικο ποτό, αγαπά τη μο- ναξιά από τα αρχικά στάδια δημιουργίας του.
Δεν το ξεχνάμε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανακινούμε δυνατά το δοχείο για να διαλύεται η ζάχαρη και να μην κάθεται στον πάτο. Μετά τον 1 μήνα, σουρώνουμε καλά το μείγμα μας σε λεπτή σήτα, πιέζοντας παράλληλα τους σπόρους για να βγάλουν όλα τα πολύτιμα υγρά τους.
Ρίχνουμε τη βότκα (αν προτιμούμε πιο ραφιναρισμένη γεύση ή το τσίπουρο, αν είμαστε πιο γερά ποτήρια). Κάποιοι προτιμούν το κονιάκ, σε αυτή την περίπτωση, όμως, το χρώμα του λικέρ θα σκουρύνει αρκετά, θα γί- νει πιο καφέ-μπορντό. Το μοιράζουμε σε γυά- λινα μπουκάλια, το αφήνουμε για 15 ημέρες ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα αρώματα και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Σήμερα η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες
Πραξικόπημα στο Σουδάν: Συγκρούσεις με τουλάχιστον ένα νεκρό στο Χαρτούμ
Μήνυμα Βαρθολομαίου για την επέτειο του «Όχι»: Προσευχόμαστε υπέρ εκείνων που θυσίασαν τη ζωή τους
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό σπόρους ροδιού (από κόκκινα ρόδια, αλλά όχι πολύ ώριμα)
- 750 γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 750 ml βότκα ή τσίπουρο(αν θέλουμε να το κάνουμε πολύ δυνατό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τους σπόρους, τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μεγάλο γυάλινο δοχείο, που να κλείνει αεροστεγώς. Το κλείνουμε καλά και το αφήνουμε για 1 μήνα στο πιο ζεστό σημείο του σπιτιού - το λικέρ, ως χουχουλιάρικο ποτό, αγαπά τη μο- ναξιά από τα αρχικά στάδια δημιουργίας του.
Δεν το ξεχνάμε, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανακινούμε δυνατά το δοχείο για να διαλύεται η ζάχαρη και να μην κάθεται στον πάτο. Μετά τον 1 μήνα, σουρώνουμε καλά το μείγμα μας σε λεπτή σήτα, πιέζοντας παράλληλα τους σπόρους για να βγάλουν όλα τα πολύτιμα υγρά τους.
Ρίχνουμε τη βότκα (αν προτιμούμε πιο ραφιναρισμένη γεύση ή το τσίπουρο, αν είμαστε πιο γερά ποτήρια). Κάποιοι προτιμούν το κονιάκ, σε αυτή την περίπτωση, όμως, το χρώμα του λικέρ θα σκουρύνει αρκετά, θα γί- νει πιο καφέ-μπορντό. Το μοιράζουμε σε γυά- λινα μπουκάλια, το αφήνουμε για 15 ημέρες ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα αρώματα και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Σήμερα η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους καλλιτέχνες
Πραξικόπημα στο Σουδάν: Συγκρούσεις με τουλάχιστον ένα νεκρό στο Χαρτούμ
Μήνυμα Βαρθολομαίου για την επέτειο του «Όχι»: Προσευχόμαστε υπέρ εκείνων που θυσίασαν τη ζωή τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα