Η ελαφριά αυγοσαλάτα με αβοκάντοδεν είναι απλά τάση. Είναι μια τέλεια επιλογή που ταιριάζει μοναδικά με τα κρεατικά και σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη σε ένα τραπέζι!
Υλικά για 4-6 άτομα
-2 μεγάλα αβοκάντο ώριμα
-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Κλείσιμο
-4 κ.σ. χυμό λάιμ
-2 κ.σ. ξίδι λευκό
-40 ml έ.π. ελαιόλαδο
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-1 καυτερή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
-1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
-4 βαμμένα βραστά αυγά, ψιλοκομμένα
-αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια μπολ πολτοποιούμε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι.
Περιχύνουμε με τους χυμούς του λεμονιού και του λάιμ, το ξίδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε το αβοκάντο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τον κόλιανδρο και τα αυγά. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα και σερβίρουμε.
Νόστιμο tip
Αν σας αρέσει, προσθέστε στη σαλάτα και μία σκελίδα σκόρδου τριμμένη. Ταιριάζει πολύ.