1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ ή 2 ντομάτες τριμμένες (στην εποχή τους)
1 κιλό σπανάκι, σε κομμάτια
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις σουπιέςσε χοντρές λωρίδες και τα κεφάλια στη μέση. Τα αφήνουμε σε ένα μπολ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και αχνίζουμε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), το σκόρδο και το πράσο για 3-4’ μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις σοτάρουμε για 1’. Τις σβήνουμε με το κρασί και τις αφήνουμε να αχνιστούν.
Προσθέτουμε την ντομάτα και μετά το σπανάκι και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Λίγο προτού σερβίρουμε περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλουμε.