Συνταγή: Mini cheesecakes με τριμμένη καρύδα
Συνταγή: Mini cheesecakes με τριμμένη καρύδα
Δείτε πώς θα τα φτιάξετε στο σπίτι σας
Υλικά για 6 τεμ.:
Για την κρέμα:
Για τη βάση: Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς, χωρίς όμως να πήξει. Στο multi θρυμματίζετε τα μπισκότα.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο με σπάτουλα ή με τα δάχτυλα, μέχρι να πάρετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Ακουμπάτε 6 ατομικά τσέρκια διαμέτρου 8 εκ. και ύψους 4 εκ. στον πάγκο σας που έχετε στρώσει με ένα κομμάτι λαδόκολλα. Στρώνετε τον πάτο τους με το μείγμα του μπισκότου, πιέζοντάς το πολύ καλά προς τα κάτω.
Για την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Κατόπιν, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρετε μια κρέμα που να μοιάζει με σαντιγί.
Με ένα κουτάλι παίρνετε κρέμα και γεμίζετε τα τσέρκια μέχρι επάνω, ισιώνοντας την επιφάνεια με σπάτουλα. Αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει η κρέμα. Πριν σερβίρετε διακοσμείτε με μπόλικη τριμμένη καρύδα.
Ειδήσεις σήμερα
Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Με καταθέσεις ιατροδικαστών συνεχίζεται σήμερα η δίκη
Σήμερα καταβάλλονται 7,6 εκατ. σε 36.515 εργαζόμενους ενταγμένους στο Συν-εργασία
Αγωνία για την πορεία της πανδημίας - Πότε θα αποφασιστεί πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα
- 300 γρ. μπισκότα βουτύρου ή τύπου digestive
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 150 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
Για την κρέμα:
- 600 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
Για τη βάση: Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά λιώνετε το βούτυρο. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς, χωρίς όμως να πήξει. Στο multi θρυμματίζετε τα μπισκότα.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο με σπάτουλα ή με τα δάχτυλα, μέχρι να πάρετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.
Ακουμπάτε 6 ατομικά τσέρκια διαμέτρου 8 εκ. και ύψους 4 εκ. στον πάγκο σας που έχετε στρώσει με ένα κομμάτι λαδόκολλα. Στρώνετε τον πάτο τους με το μείγμα του μπισκότου, πιέζοντάς το πολύ καλά προς τα κάτω.
Για την κρέμα: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός το φρέσκο τυρί κρέμα με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Κατόπιν, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρετε μια κρέμα που να μοιάζει με σαντιγί.
Με ένα κουτάλι παίρνετε κρέμα και γεμίζετε τα τσέρκια μέχρι επάνω, ισιώνοντας την επιφάνεια με σπάτουλα. Αφήνετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει η κρέμα. Πριν σερβίρετε διακοσμείτε με μπόλικη τριμμένη καρύδα.
Ειδήσεις σήμερα
Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Με καταθέσεις ιατροδικαστών συνεχίζεται σήμερα η δίκη
Σήμερα καταβάλλονται 7,6 εκατ. σε 36.515 εργαζόμενους ενταγμένους στο Συν-εργασία
Αγωνία για την πορεία της πανδημίας - Πότε θα αποφασιστεί πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα