Μπιφτέκια πανέ από κοτόπουλο
12.03.2013
14:04
Έχουμε συνηθίσει πως το πανέ γίνεται οπωσδήποτε στο τηγάνι, όμως αυτά τα μπιφτέκια θα τα φτιάξετε μια χαρά στο φούρνο. Να τα δοκιμάσετε, είναι εξαιρετικά νόστιμα!
Μπιφτέκια κοτόπουλου πανέ στο φούρνο
από την Ιωάννα Σταμούλου40 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
½ κιλό κιμά από φιλέτο στήθους κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3-4 φρυγανιές κοπανισμένες
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί
ξύσμα λεμονιού + χυμό από μισό λεμόνι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας σόγια σος
πιπέρι, αλάτι με μέτρο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το πανάρισμα:
Λίγο αλεύρι
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 + ¼ φλιτζανιού φρυγανιά κοπανισμένη ανακατεμένη με ¼ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Για συνοδευτικό:
1 πράσινη σαλάτα, ανακατεμένη με ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (σε μικρά κομμάτια) και περιχυμένη με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου, τις κοπανισμένες φρυγανιές, το κρασί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη σόγια σος, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το ρίχνετε μαζί με το λάδι του στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε καλά το μείγμα και μετά το πλάθετε σε 8 μπιφτέκια μέτριου μεγέθους.
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180°C στον αέρα. Βάζετε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και το μείγμα της φρυγανιάς. Πρώτα τα αλευρώνετε, μετά τα βουτάτε στο αβγό και κατόπιν στο μείγμα της φρυγανιάς ώστε να καλυφθούν εντελώς.
Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα σερβίρετε ζεστά συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3-4 φρυγανιές κοπανισμένες
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί
ξύσμα λεμονιού + χυμό από μισό λεμόνι
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας σόγια σος
πιπέρι, αλάτι με μέτρο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το πανάρισμα:
Λίγο αλεύρι
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1 + ¼ φλιτζανιού φρυγανιά κοπανισμένη ανακατεμένη με ¼ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
Για συνοδευτικό:
1 πράσινη σαλάτα, ανακατεμένη με ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (σε μικρά κομμάτια) και περιχυμένη με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου, τις κοπανισμένες φρυγανιές, το κρασί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη σόγια σος, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το ρίχνετε μαζί με το λάδι του στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε καλά το μείγμα και μετά το πλάθετε σε 8 μπιφτέκια μέτριου μεγέθους.
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180°C στον αέρα. Βάζετε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και το μείγμα της φρυγανιάς. Πρώτα τα αλευρώνετε, μετά τα βουτάτε στο αβγό και κατόπιν στο μείγμα της φρυγανιάς ώστε να καλυφθούν εντελώς.
Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα σερβίρετε ζεστά συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr