Βλίτα τσιγαριστά
08.07.2013
15:02
Μια ζεστή σαλάτα -άκρως καλοκαιρινή- με την οποία μπορείτε να συντροφέψει όλα τα ψητά σας που γίνεται κι ένα πρώτης τάξεως μεσημεριανό ή βραδινό πιάτο, μαζί ωραίο ζυμωτό ψωμί
Από τη Σιμόνη Καφίρη
Υλικά για 4 άτομα:
Υλικά για 4 άτομα:
- 1 κιλό βλίτα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μ
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
- 2 φρέσκιες μεγάλες ντομάτες
- 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Πλένετε τα βλίτα και τα καθαρίζετε από τα σκληρά κοτσάνια τους. Ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και την καυτερή πιπερίτσα, εάν χρησιμοποιήσετε.
- Όταν τα αρωματικά γίνουν διαφανή και βγάλουν τα αρώματά τους, ρίχνετε μέσα τα βλίτα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά.
- Ξύνετε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτετε στα χόρτα. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μετά από λίγο τη φέτα. Αφήνετε να ζεσταθεί λίγο και σερβίρετε τα χορταράκια χλιαρά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Elena Jeffrey
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr