Μπριάμ στο φούρνο με μυρωδικά
12.07.2013
10:55
Στην κλασική συνταγή προσθέτουμε τρεις αρωματικές νότες... Μόνο θυμηθείτε πως για να γίνει νόστιμο το μπριάμ πρέπει να καούν λίγο οι ακρούλες των λαχανικών...
από την Τίνα Webb
Υλικά για 4-6 άτομα:
500γρ. πατάτες μέτριες, για φούρνο
500γρ. κολοκύθια μέτρια
500γρ. μελιτζάνες στρογγυλές, μέτριες
4 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές μικρές, ψιλοκομμένες
120ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
αλάτι
Κόβετε τις πατάτες, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες σε ροδέλες. Βάζετε τις μελιτζάνες και τα
κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζετε με αλάτι. Τα αφήνετε για μισή ώρα και μετά τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις πιπεριές και σβήνετε τη φωτιά.
Λαδώνετε ένα ταψί, απλώνετε τις ροδέλες των λαχανικών σε στρώσεις και πασπαλίζετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το περιεχόμενο του τηγανιού. Το απλώνετε ομοιόμορφα πάνω στα λαχανικά με μία κουταλιά σούπας αλάτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε το μπριάμ στον προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr