Μπέργκερ τυλιχτό με μπέικον
26.07.2013
08:25
40 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 4 άτομα:
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι κόκκινο, μικρό, ψιλοκομμένο
½ κουτ. γλυκού πάπρικα
8 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες και κομμένες
8 λεπτές φέτες πανσέτα καπνιστή
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες και τον κιμά στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να γίνει απαλό μίγμα.
Βάζετε το μίγμα σε μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Πλάθετε τα μπιφτέκια στρογγυλά και πιέζετε με την παλάμη για να πάρουν επίπεδο σχήμα.
Τυλίγετε το μπέργκερ με δύο πανσέτες από την κάθε πλευρά και τις συγκρατείτε με οδοντογλυφίδα.
Ψήνετε τα μπέργκερ σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές.
Πλάθετε τα μπιφτέκια στρογγυλά και πιέζετε με την παλάμη για να πάρουν επίπεδο σχήμα.
Τυλίγετε το μπέργκερ με δύο πανσέτες από την κάθε πλευρά και τις συγκρατείτε με οδοντογλυφίδα.
Ψήνετε τα μπέργκερ σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά, γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε συνοδεύοντας με πατάτες τηγανητές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr