Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλου
07.09.2013
11:42
Μια εύκολη σχετικά και εντυπωσιακή συνταγή για κοτόπουλο που θέλει τα γεμισμένα και τυλιγμένα σε ρολό φιλέτα κοτόπουλου, ψημένα κάτω από ωραία σφολιάτα. Θα τα σερβίρετε σε πιατέλα κομμένα σε φέτες μαζί με παγωμένη μπίρα.
από τη Γεωργία Κοφινά
Υλικά για 6 άτομα:6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, «ανοιγμένα» σε πάχος 1εκ. (μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας τα ετοιμάσει)
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη (αποξηραμένη, όχι από βάζο)
1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
1 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κρόκο αβγού
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό, για το άλειμμα
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
• Πασπαλίζετε τα φιλέτα με αλατοπίπερο και τα αφήνετε στην άκρη.
• Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε το μαϊντανό και τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύετε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά, το αλεύρι, τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
• Τοποθετείτε 1/6 από τη γέμιση στην άκρη κάθε φιλέτου και τα τυλίγετε ένα ένα σε ρολάκια.
• Ανοίγετε τη σφολιάτα και την κόβετε σε έξι λωρίδες, υπολογίζοντας να είναι λίγο πιο φαρδιές από τα ρολάκια. Τυλίγετε κάθε ρολάκι με ένα κομμάτι σφολιάτας κλείνοντας καλά τις άκρες και διπλώνετε από κάτω ό,τι περισσεύει από τη σφολιάτα. Τοποθετείτε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί, με λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην ακουμπάνε.
• Αλείφετε τα ρολάκια με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
• Κόβετε τα ρολάκια σε φέτες, τις βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτι και πιπέρι
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό, για το άλειμμα
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
• Πασπαλίζετε τα φιλέτα με αλατοπίπερο και τα αφήνετε στην άκρη.
• Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε το μαϊντανό και τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύετε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά, το αλεύρι, τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
• Τοποθετείτε 1/6 από τη γέμιση στην άκρη κάθε φιλέτου και τα τυλίγετε ένα ένα σε ρολάκια.
• Ανοίγετε τη σφολιάτα και την κόβετε σε έξι λωρίδες, υπολογίζοντας να είναι λίγο πιο φαρδιές από τα ρολάκια. Τυλίγετε κάθε ρολάκι με ένα κομμάτι σφολιάτας κλείνοντας καλά τις άκρες και διπλώνετε από κάτω ό,τι περισσεύει από τη σφολιάτα. Τοποθετείτε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί, με λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην ακουμπάνε.
• Αλείφετε τα ρολάκια με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν.
• Κόβετε τα ρολάκια σε φέτες, τις βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr