Γλυκιά πίτσα με δαμάσκηνα και αμύγδαλα
09.09.2013
13:53
Τώρα που είναι στην εποχή τους τα δαμάσκηνα, αγοράστε τα φρέσκα και φτιάξτε μαζί τους μια ωραία μαρμελάδα. Εμείς προτείνουμε να φτιάξετε και μια ωραία γλυκιά πίτσα. Θα την εκτιμήσουν μικροί – μεγάλοι...
από τη Σιμόνη Καφίρη
Υλικά για 4 άτομα:
3 κουτ. σούπας ζάχαρη και λίγη ακόμα για το ψήσιμο
1 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
2 αβγά
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σαν πούδρα
μία μεγάλη αραβική πίτα
500γρ. δαμάσκηνα καλά πλυμένα και στεγνωμένα
μερικά αμύγδαλα φιλέ
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey
Ανακατεύετε μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κακάο και το κορν φλάουρ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτετε στο μείγμα της ζάχαρης μαζί με την πούδρα των αμυγδάλων.
Απλώνετε το μείγμα πάνω σε μία μεγάλη αραβική πίτα. Κόβετε στη μέση τα δαμάσκηνα και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Τα τοποθετείτε δίπλα δίπλα πάνω στο μίγμα με την κομμένη πλευρά τους από πάνω.
Πασπαλίζετε με λίγη ακόμα ζάχαρη και αμύγδαλα φιλέ και ψήνετε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά. Τη σερβίρετε χλιαρή ή και κρύα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr