Γαλλικά τοστ με αχλάδια μαγειρεμένα σε γλυκό κρασί

Τα γαλλικά τοστ είναι ένας τρόπος που βρήκαν οι γάλλοι για να καταναλώνουν το μπαγιάτικο ψωμί.

Να ναι καλά γιατί  αυτά τα τοστ είναι ό,τι πρέπει για  να ξεκινήσεις τη μέρα σου τρώγοντας ένα πλούσιο πρωινό.

 
από το Γιάννη Λουκάκο


Υλικά για 4 άτομα:

Για τα french toasts:

8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο

1 κούπα γάλα

4 αβγά

4 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

5-6 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα

 
Για τα αχλάδια:

4 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα

50γρ. Ζάχαρη

2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

1 κούπα Samos Grand Cru

1 μικρό ξυλαράκι κανέλα


 


Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey

 
Πρώτα ετοιμάζετε τα αχλάδια: Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο και, μόλις λιώσει ρίχνετε τα αχλάδια (προσέχετε τα αχλάδια να είναι σε μία στρώση στο τηγάνι).
   
Μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν τα αχλάδια.
   
Για να φτιάξετε τα french toasts: Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι. Μουσκεύετε το ψωμί καλά (ο χρόνος παραμονής στο μείγμα θα εξαρτηθεί από το είδος του ψωμιού).
   
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και, μόλις λιώσει, ρίχνετε τα τοστ και τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
  
 Σερβίρετε τα γαλλικά σε πιάτα προσθέτοντας από πάνω και μερικές φέτες αχλαδιών και λίγο σιρόπι.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr