Ταλιάτα με βαλσαμικό ξίδι

Αυτή η συνταγή μας έρχεται πό την κουζίνα της Βόρειας Ιταλίας και πρόκειται για ένα περίφημο πιάτο που γίνεται σε 15 μόλις λεπτά. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι καλό μοσχαρίσιο κρέας από μερακλή χασάπη.

από τη Σιμόνη Καφίρη

Υλικά για 4 άτομα:

800γρ. περίπου κιλότο μοσχαρίσιο, σε κομμάτι μακρόστενο και όσο γίνεται πιο λεπτό

ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

ένα κλαδάκι δεντρολίβανο

6-7 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι

αλάτι, μπόλικο πιπέρι


 


Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Food Styling: Elena Jeffrey


Πασπαλίζετε καλά με μπόλικο πιπέρι το μοσχάρι.

Αλείφετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, τρίβετε την επιφάνειά του με 2 σκελίδες σκόρδο και το βάζετε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Βάζετε στο τηγάνι ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και το κρέας το οποίο ψήνετε για 8 λεπτά από τη μία πλευρά και 6 λεπτά από την άλλη. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο.

Ρίχνετε στο τηγάνι το βαλσαμικό ξίδι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατεύετε με τους χυμούς του κρέατος και βράζετε για 2 λεπτά.

Ξετυλίγετε και αλατίζετε καλά το κρέας, το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες με πολύ κοφτερό ή ηλεκτρικό μαχαίρι (σαν χοντρές φέτες ζαμπόν), τις περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr