Μύδια αχνιστά με σκόρδο και μπίρα
22.11.2013
07:37
Μια συνταγή για μύδια αχνιστά που προτιμά την μπίρα από το κρασί. Αλάτι δεν θα χρειαστείτε γιατί τα μύδια έχουν τη θάλασσα μέσα τους, αλλά και η μπίρα έχει την αλμύρα της επίσης...
από τη Νίκη Μηταρέα
Υλικά για 4 άτομα:
Food Styling: Elena Jeffrey
Υλικά για 4 άτομα:
- 4 δωδεκάδες μύδια φρέσκα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουτάκια μικρά μπίρα
- 2 κρεμμύδια κόκκινα, ψιλοκομμένα
- 2-3 πιπεριές τσίλι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι βασιλικό ή μαϊντανό αν προτιμάτε
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Food Styling: Elena Jeffrey
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και τσίλι, ανακατεύετε απαλά και προσθέτετε την μπίρα και το βασιλικό ή τον μαϊντανό.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Σερβίρετε τα μύδια σε βαθύ μπολ με το ζουμί τους, παρέα με μπόλικο ψωμί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr