Φάβα από ξερά κουκιά με καβουρδισμένα κουκουνάρια
17.02.2017
17:00
Τα κουκιά με τη γεμάτη, γήινη γεύση τους ισορροπούν ιδανικά με το πικάντικο του πιπεριού και τη φρεσκάδα του λεμονιού δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο .
Αυτό το πιάτο τρώγεται πιο ευχάριστα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή κρύο από το ψυγείο.
Υλικά για 5-6 άτομα
500γρ. κουκιά ξερά
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο στα τέσσερα
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι
1 κουτ. γλυκού κόκκους από πράσινο πιπέρι
φέτες λεμονιού
από τη Γεωργία Κοφινά
Υλικά για 5-6 άτομα
500γρ. κουκιά ξερά
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο στα τέσσερα
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι
1 κουτ. γλυκού κόκκους από πράσινο πιπέρι
φέτες λεμονιού
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey
Μουσκεύετε τα κουκιά αποβραδίς και το πρωί τα ξεφλουδίζετε.
Βράζετε τα κουκιά για 2 λεπτά, τα στραγγίζετε πετώντας το πρώτο νερό. Τα ξαναβράζετε με φρέσκο νερό και το κρεμμύδι μέχρι να χυλώσουν, προσθέτοντας νερό κατά διαστήματα, αν χρειάζεται.
Πολτοποιείτε τα κουκιά στο μπλέντερ, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το λεμόνι και αλάτι, μέχρι να γίνουν σαν αφρός.
Μέσα σε ένα τηγάνι καβουρδίζετε το κουκουνάρι με μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει ελαφρά. Προσθέτετε τους κόκκους πιπεριού και ανακατεύετε να καλυφθούν με το λάδι.
Σερβίρετε τη φάβα από κουκιά σε βαθιά πιατέλα και ρίχνετε από πάνω τα κουκουνάρια και το πιπέρι. Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού όταν σερβίρετε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr