Επιδόρπιο με μαντολάτο και μπανάνες
13.11.2016
16:00
Το απόλυτα γρήγορο επιδόρπιο.
Σαντιγί αρωματισμένη με λικέρ καφέ, ανακατεμένη με μπανάνες και κομματάκια από ψιλοκομμένο μαντολάτο. Εναλλακτιά χρησιμοποιήστε γκροφρέτες με γέμιση κρέμα σοκολάτας.
Υλικά για 4-6 άτομα:
100γρ. μαντολάτο ή γκοφρέτες με γέμιση κρέμα σοκολάτα ή μπανάνα
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
300ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1-2 κουτ. σούπας λικέρ Tia Maria (προαιρετικά)
λίγο μέλι ή σιρόπι σφένδαμου (marple syrup) για το σερβίρισμα
Κόβετε το μαντολάτο ή τις γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια.
από την Ιωάννα Σταμούλου
Υλικά για 4-6 άτομα:
100γρ. μαντολάτο ή γκοφρέτες με γέμιση κρέμα σοκολάτα ή μπανάνα
2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
300ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1-2 κουτ. σούπας λικέρ Tia Maria (προαιρετικά)
λίγο μέλι ή σιρόπι σφένδαμου (marple syrup) για το σερβίρισμα
Κόβετε το μαντολάτο ή τις γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε σαντιγί, μέχρι να σφίξει και να κάνει μικρές κορφούλες. Προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε για λίγο ακόμη.
Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για να μη χάσετε τον αέρα την σαντιγί με τις μισές μπανάνες και τα μισά μαντολάτα.
Μοιράζετε το γλυκό σε 4 ποτήρια ή γυάλινα μπολ. Από πάνω μοιράζετε τις υπόλοιπες μπανάνες και τα θρυμματισμένα μαντολάτα. Ραντίζετε με λίγο μέλι ή σιρόπι σφένδαμου και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr