Τσιζκέικ με τζίντζερ
06.12.2013
07:58
90 λεπτά n ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά για 8 άτομα:
για τη βάση
200γρ. μπισκότα ολικής άλεσης (digestive)
1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
75γρ. βούτυρο μαλακό
για το cake:
600γρ. τυρί κρέμα
100γρ.ζάχαρη λευκή
για τη βάση
200γρ. μπισκότα ολικής άλεσης (digestive)
1 κουτ. σούπας τζίντζερ τριμμένο
75γρ. βούτυρο μαλακό
για το cake:
600γρ. τυρί κρέμα
100γρ.ζάχαρη λευκή
300ml κρέμα γάλακτος2 αβγά
½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή 2 καψουλάκια
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
100γρ. ζάχαρη σκούρα, κρυσταλλιζέ, χονδροσπασμένη
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Κάνετε σκόνη τα μπισκότα χτυπώντας τα στο μπλέντερ. Προσθέτετε το τζίντζερ και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε λίγο ακόμα να αναμιχθούν τα υλικά σας. Βουτυρώνετε τη βάση μιας φόρμας με κουμπωτό στεφάνι και με διάμετρο 20 εκ. και μεταφέρετε εκεί το μείγμα των μπισκότων. Τα στρώνετε πιέζοντάς τα με τις παλάμες σας για να καλύψουν τη βάση της.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε με μίξερ χειρός, την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και τη λευκή ζάχαρη να ομογενοποιηθούν και να σφίξει το μείγμα.
Προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια, το αλεύρι, και, προς το τέλος, την σκούρα ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Μεταφέρετε το μίγμα και το στρώνετε πάνω στη βάση του μπισκότου.
Ψήνετε το κέικ για 40 λεπτά, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνό και ψημένο στο κέντρο. Αφήνετε να κρυώσει, το πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή 2 καψουλάκια
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
100γρ. ζάχαρη σκούρα, κρυσταλλιζέ, χονδροσπασμένη
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Κάνετε σκόνη τα μπισκότα χτυπώντας τα στο μπλέντερ. Προσθέτετε το τζίντζερ και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε λίγο ακόμα να αναμιχθούν τα υλικά σας. Βουτυρώνετε τη βάση μιας φόρμας με κουμπωτό στεφάνι και με διάμετρο 20 εκ. και μεταφέρετε εκεί το μείγμα των μπισκότων. Τα στρώνετε πιέζοντάς τα με τις παλάμες σας για να καλύψουν τη βάση της.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε με μίξερ χειρός, την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα και τη λευκή ζάχαρη να ομογενοποιηθούν και να σφίξει το μείγμα.
Προσθέτετε τα αβγά, τη βανίλια, το αλεύρι, και, προς το τέλος, την σκούρα ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού. Μεταφέρετε το μίγμα και το στρώνετε πάνω στη βάση του μπισκότου.
Ψήνετε το κέικ για 40 λεπτά, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνό και ψημένο στο κέντρο. Αφήνετε να κρυώσει, το πασπαλίζετε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr