Πατάτες αντινακτές με βούτυρο και κρασί

Ένα τέλειο συνοδευτικό για πιάτα κρεατικών κυρίως που έχει πατρίδα του την Κύπρο.

Από τη Νίκη Μηταρέα

Εύκολο * Σε 40 λεπτά

Υλικά:

800γρ. πατάτες μέτριου μεγέθους, στρογγυλές
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. Σούπας σπόρους κόλιανδρου χοντροσπασμένους
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey

Κόβετε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις σοτάρετε, σε βαθύ τηγάνι με το βούτυρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, δάφνη και κόλιανδρο και σβήνετε με το κρασί.
Ανακατεύετε ελαφρά, ρίχνετε λίγο νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Αφήνετε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά.

Σερβίρετε τις αντιναχτές πατάτες σαν συνοδευτικό σε ψητά κρέατα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr