Ψαρονέφρι με άσπρα σταφύλια, μούστο και κρασί

Ένα πιάτο μεθυσμένο με φρέσκα αρώματα σταφυλιού και αρμπαρόριζας.

από την Νίκη Μηταρέα

Eύκολο – σε 25 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:
750γρ. ψαρονέφρι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 ποτήρι κρασιού μούστο λευκό
1 φυλλαράκι αρμπαρόριζα
1 φλιτζάνι σταφύλια άσπρα χωρίς κουκούτσι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey


Μέσα σε ένα τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο το σκόρδο, προσθέτετε το ψαρονέφρι, αλατοπιπερώνετε και το ροδίζετε απ’ όλες τις πλευρές.
Μόλις ροδίσει, σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί το κρασί. Τότε προσθέτετε το μούστο, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί για 7 λεπτά.
Προσθέτετε τα σταφύλια και την αρμπαρόριζα 3 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα κόβοντας το ψαρονέφρι σε φέτες και προσθέτοντας μερικά σταφύλια και σάλτσα από το τηγάνι.
Συνοδεύετε με πατάτες αντιναχτές ή τηγανιτές ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr