Εστιατόριο Θάμα: Στο Χολαργό κάναμε την έξοδο μας αυτόν το μήνα
03.07.2014
12:09
Πρόσφατα το Θάμα ανανεώθηκε, ομόρφυνε και έγινε πιο χρωματιστό, μοντέρνο και ορεκτικό
Ιωάννα Σταμούλου - Olive Magazine
Το Θάμα είναι ένα οικογενειακό εστιατόριο που εκτιμώ πολύ γιατι μαγειρεύει σπιτικά τη μεσσηνιακή κουζίνα με σοβαρότητα καιμια στάλα δημιουργικότητας που την κάνει ακόμη πιο γοητευτική, για τη Μαντώ Ηλιοπούλου, τη μαμά και τη μαγείρισσα πίσω από το Θάμα, για την μπαμπανάτσα της - ντομάτα με ελαιόλαδο, ρίγανη και φέτα πάνω σε ψωμί - για τα χορταράκια της θάλασσας, κάτι φύκια που τα έχουν μόνο αν τα βρουν, για τις ομελέτες με αγκινάρες και οβριές όταν είναι στο καιρό τους, για τη γουρουνοπούλα που τη φτιάχνουν θεϊκά, για το φοβερό τσίπουρό τους.
Πρόσφατα το Θάμα
Το Θάμα είναι ένα οικογενειακό εστιατόριο που εκτιμώ πολύ γιατι μαγειρεύει σπιτικά τη μεσσηνιακή κουζίνα με σοβαρότητα καιμια στάλα δημιουργικότητας που την κάνει ακόμη πιο γοητευτική, για τη Μαντώ Ηλιοπούλου, τη μαμά και τη μαγείρισσα πίσω από το Θάμα, για την μπαμπανάτσα της - ντομάτα με ελαιόλαδο, ρίγανη και φέτα πάνω σε ψωμί - για τα χορταράκια της θάλασσας, κάτι φύκια που τα έχουν μόνο αν τα βρουν, για τις ομελέτες με αγκινάρες και οβριές όταν είναι στο καιρό τους, για τη γουρουνοπούλα που τη φτιάχνουν θεϊκά, για το φοβερό τσίπουρό τους.
Πρόσφατα το Θάμα
ανανεώθηκε, ομόρφυνε και, κάτω από τη φροντίδα την Νάνσυς Παπαζώη, της αρχιτεκτόνισσας που ανέλαβε την ανακαίνισή του, έγινε πιο χρωματιστό, μοντέρνο και ορεκτικό.
Η κουζίνα ανανεώθηκε κι εκείνη γιατί μαζί της η Μαντώ έχει την Έλενα Μπαρμπέα, άλλη μια νόστιμη μαγείρισσα γνωστή μας από παλιά. Δίπλα στη γουρουνοπούλα και την κατσικομακαρονάδα, λοιπόν, λαγωτό από κουνέλι με κρούστα από σφέλλα Μεσσηνίας, κεφτεδάκια φούρνου με πουρέ από πατάτες φούρνου, κελέμια (κρεμμύδια γεμιστά με κιμά και σάλτσα από φρέσκια ντομάτα) και μπακαλιάρος σκορδαλιά πάνω σε χαρουπόψωμο, πύργος με τηγανίτες και λουκούμι κατσικάκι σε στρώσεις, οι τραβηχτές - μανιάτικες πιτούλες του τηγανιού - με ζουμερά κομμάτια χοιρινού και σάλτσα φέτας.
Τα γλυκά τους τέλος ειναι από τα χέρια του Θάνου Ηλιόπουλου. Τα παγωτά και η τάρτα λεμονιού είναι από τα καλύτερά του!
Λεωφόρος Μεσογείων 242, Χολαργός
Τηλ: 2110139951
www.thama.info
Η κουζίνα ανανεώθηκε κι εκείνη γιατί μαζί της η Μαντώ έχει την Έλενα Μπαρμπέα, άλλη μια νόστιμη μαγείρισσα γνωστή μας από παλιά. Δίπλα στη γουρουνοπούλα και την κατσικομακαρονάδα, λοιπόν, λαγωτό από κουνέλι με κρούστα από σφέλλα Μεσσηνίας, κεφτεδάκια φούρνου με πουρέ από πατάτες φούρνου, κελέμια (κρεμμύδια γεμιστά με κιμά και σάλτσα από φρέσκια ντομάτα) και μπακαλιάρος σκορδαλιά πάνω σε χαρουπόψωμο, πύργος με τηγανίτες και λουκούμι κατσικάκι σε στρώσεις, οι τραβηχτές - μανιάτικες πιτούλες του τηγανιού - με ζουμερά κομμάτια χοιρινού και σάλτσα φέτας.
Τα γλυκά τους τέλος ειναι από τα χέρια του Θάνου Ηλιόπουλου. Τα παγωτά και η τάρτα λεμονιού είναι από τα καλύτερά του!
Λεωφόρος Μεσογείων 242, Χολαργός
Τηλ: 2110139951
www.thama.info
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr