Ταχίνι: ένας διατροφικός θησαυρός στο ντουλάπι μας
Ταχίνι: ένας διατροφικός θησαυρός στο ντουλάπι μας
Ο πιο γλυκός σύμμαχος της νηστείας και καθημερινός σύμμαχος της υγείας, το ταχίνι είναι ένας διατροφικός θησαυρός που αξίζει να έχουμε στο ντουλάπι μας όλο το χρόνο.
Τι είναι
Ο νόστιμος πολτός με τη χαρακτηριστική γεύση, τη βελούδινη υφή και το χρυσαφένιο χρώμα, παράγεται από την άλεση επιλεγμένων σπόρων σησαμιού, που έχουν αποφλοιωθεί και κατόπιν ξεραθεί, πριν τελικά πολτοποιηθούν. Ο παραδοσιακός τρόπος θέλει τους σπόρους του σησαμιού να αλέθονται σε πέτρινους μύλους. Πέρα από την κλασική γεύση βρίσκουμε ταχίνι με μέλι, κακάο, πορτοκάλι, ταχίνι ολικής, αλλά και με φρουκτόζη.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ο νόστιμος πολτός με τη χαρακτηριστική γεύση, τη βελούδινη υφή και το χρυσαφένιο χρώμα, παράγεται από την άλεση επιλεγμένων σπόρων σησαμιού, που έχουν αποφλοιωθεί και κατόπιν ξεραθεί, πριν τελικά πολτοποιηθούν. Ο παραδοσιακός τρόπος θέλει τους σπόρους του σησαμιού να αλέθονται σε πέτρινους μύλους. Πέρα από την κλασική γεύση βρίσκουμε ταχίνι με μέλι, κακάο, πορτοκάλι, ταχίνι ολικής, αλλά και με φρουκτόζη.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα