Kαλά αβγά τρως παντού" θα μου πείτε. "Tέτοια αβγά πουθενά!" θα σας απαντήσω

Σε κάθε περίπτωση πάντως το "Θάμα" προσφέρει μία από τις καλύτερες ρουστίκ κουζίνες των Αθηνών και το μόνο που προβληματίζει είναι το πιο είναι το κερασάκι στη τούρτα των γεύσεων του!

Μόλις τον τελευταίο καιρό οι επιστήμονες κατέληξαν στο περιβόητο  ερώτημα περί κότας και αβγού -συνεπώς και περί των λοιπών πουλερικών- υποστηρίζοτνας ότι η κότα προηγήθηκε του αβγού.

Κάθε θεωρία όμως έχει και τους αμφισβητίες της, οι οποίοι στηρίζονται στις δικές τους αδιάσειστες αποδείξεις περί του αντιθέτου! Οι δικές μου αποδείξεις βρέθηκαν καλά κρυμμένες πίσω από έναν μουσαμά κάπου στον Χολαργό, αφού, παρά την τοποθέτηση του πάνω στη λεοφώρο Μεσογείων, το εστιατόριο "
Θάμα" δεν κάνει αισθητή την παρουσία του.
"καλά,αβγά τρως παντού" θα μου πείτε. "τέτοια αβγά πουθενά!" θα σας απαντήσω.

Από τη στιμή που μπαίνει κανείς μέσα όμως βρίσκεται σε ένα φωτεινό, πρόσχαρο περιβάλλον με τα λευκά τραπέζια να δίνουν μια αυρα νεο ταβέρνας. Όχι όμως και η κουζίνα, που προσφέρει μια λαχταριστή εκδοχή των μεσσηνιακών γεύσεων με μεγάλο πρωταγωνιστή τα αβγά.



"καλά,αβγά τρως παντού" θα μου πείτε. "τέτοια αβγά πουθενά!" θα σας απαντήσω. Γιατί οι καγιανάδες του "ΘΑΜΑτος" βρίσκονται σε μια δική τους κλάση, παραδίδοντας μαθήματα αέρινης φρεσκάδας και τέλειων ισορροπιών. 

Φυσικά η "έρευνα" επίτασσε την υπέροχη εκδοχή με τα ορτύκια, όμως έχοντας δοκιμάσει και τις υπόλοιπες εξαιρετικές ςπιλογές κατέληξα: "εν αρχή ην το αβγό", και ας λέει ο,τι θέλει η επιστημονική κοινότητα.

Απελευθερωμένος από το άγχος μπορώ να δοκιμάσω και άλλα υπέροχα ορεκτικά, όπως τις πάντα νόστιμες πίτες και τάρτες αλλά και τους γεμάτους γλυκάδια τζιγεροσαρμάδες, ένα έργο τέχνης που αξίζει καθένα από τα 200 μικρογραμμάρια που θα σας ανεβάσει τη χοληστερόλη!



Οι συγκινήσεις όμως δεν σταματούν εδώ, αφού και η κατσαρόλα δίνει τα ρέστα της φτιάχνοντας ένα από τα καλύτερα λεμονάτα κατσικάκια της χώρας.

Το ίδιο ισχύει και με τον μοσχοβολιστό κοκκινιστό κόκορα με χυλοπίτες, το κάρι του οποίου σε διακτινίζει κατευθείαν από τα Φιλιατρά στο Νέο Δελχί!

Βέβαια, στον κατάλογο υπάρχουν και πιατα όπως τα μανιτάρια με φέτα, η σαλάτα με το σύγκλινο ή τα γιαπράκια με λαπαθόφυλλα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το "Θάμα" προσφέρει μία από τις καλύτερες ρουστίκ κουζίνες των Αθηνών και το μόνο που προβληματίζει είναι το πιο είναι το κερασάκι στη τούρτα των γεύσεων του!

Η γουρουνοπούλα με την συγκλονιστική πέτσα που σπάει σαν κρυστάλλινη καραμέλα ή η γεμιστή με αμύγδαλο ελιά που έφτασε μετά τα επιδόρπια;



Τελικά θα επιλέξω το αέρινο μαύρο "αβγό" με την ατελείωτη ξητοκαρπάτη επίγευση και το φίνο λεμονάτο σιρόπι. Έτσι για να ενισχύσω την πεποίθηση μου ότι το αβγο έκανε την κότα!

ΘάΜα
Μεσογείων 242, Χολαργός
τηλ: 2110139951
www.thama.info


Κριτική
Φαγητό: 4/5
Περιβάλλον-Σέρβις: 4/5
Σχέση ποιότητας τιμής: 4/5
Κατάσταση ρούχων: 5/5


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr