Τάρτα με μπρόκολο, ζαμπόν και τυριά

Πληθωρική τάρτα που θα λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά που δεν αγαπούν και τόσο τα λαχανικά. Απολαύστε τη χλιαρή και σαν πρώτο πιάτο.

Βήμα 1

Βάζετε το αλεύρι σε μπολ μαζί με το αλάτι, το βούτυρο και τον κρόκο του αβγού. Τα ανακατεύετε με τα δάχτυλα και ζυμώνετε συνεχώς, προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά όσο κρύο νερό χρειαστεί μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Την πλάθετε σε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο με τη βοήθεια ενός πλάστη και τη μεταφέρετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν και τα πλαϊνά τοιχώματα του σκεύους.

Βήμα 3

Τη σκεπάζετε με λαδόκολλα, ρίχνετε μερικά φασόλια από πάνω και την προψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και την αφήνετε να κρυώσει.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr