Αυτή την Κυριακή το Οlive Οκτωβρίου είναι στο ΘΕΜΑ!
25.09.2018
19:54
Διαβάστε στο Olive Οκτωβρίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΘΕΜΑ :
ΤA ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΙΜΑ : τα είδη, ο τρόπος διαχείρισης, η μαγειρική τους.
Η Ντίνα Νικολάου μαγειρεύει τις πιο αγαπημένες της συνταγές με πρωταγωνιστή τον κιμά.
Οι masterchefs Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Μανώλης Παπουτσάκης μας δίνουν τις δικές τους συνταγές για φαγητά με κιμά.
Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Νίκος Καραθάνος υπογράφει την πιο αγαπημένη του συνταγή με υλικό τον κιμά.
Ο Γρηγόρης Χέλμης, εμπνευστής του ΜεΖεν και γνωστός σεφ, προτείνει μεζέδες γρήγορους και εύκολους, πάντοτε με κιμά.
Είναι ο κιμάς vegan; Συνταγές με εναλλακτικά είδη κιμά.
Μεγάλο αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη :
Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ :
Οι επιρροές, η πολυπολιτισμικότητα, οι πρώτες ύλες, οι γεύσεις, η αστική κουλτούρα, τα μεγάλα τραπέζια, το οικογενειακό φαγητό. Οι μεζέδες, οι αγορές, το εμπορικό σταυροδρόμι.
ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - H ΝΕΑ ΓΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ :
• Μοδιάνο και Καπάνι, νέοι εμπορικοί δρόμοι, παντοπωλεία, ντέλι, ζαχαροπλαστεία, concept stores.
• Η ταυτότητα της νέας θεσσαλονικιώτικης κουζίνας, η αναγέννηση των εστιατορίων αλλά και των ουζερί κ.λπ.
ΕΝΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ 24ΩΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :
Ακολουθούμε Θεσσαλονικείς στις γαστρονομικές τους συνήθειες στην πόλη, από το πρωινό κουλούρι και την μπουγάτσα, μέχρι τον καφέ, το ποτό και το δείπνο τους, σε ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΥΜΑ : Ο Σωτήρης Ευαγγέλου φιλοξενεί στο Μακεδονία Παλλάς επώνυμους Θεσσαλονικείς και τους σερβίρει τα πιο αγαπημένα πιάτα της πόλης, μαγειρεμένα με τον δικό του τρόπο. Η αστική κουζίνα μέσα από διαχρονικά πιάτα.
• Η κουζίνα των προσφύγων.
• Βαλκανική εμπειρία.
• Ο σεφαραδίτικες γεύσεις.
• Τα γλυκά της Θεσσαλονίκης.
ΚΡΑΣΙ + ΠΟΤΟ :
• Αμπελώνες και κρασιά της Θεσσαλονίκης.
• Το ούζο και το τσίπουρο ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής.
• Τα μπαρ της πόλης.
Ακόμη :
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ
• Ένας οδηγός διατροφής για τα μικρά μας, από το πρωινό και το σνακ του σχολείου μέχρι το γεύμα και το δείπνο.
• Μυστικά και συμβουλές για υγιεινά γεύματα.
• Συνταγές για πιάτα που θα λατρέψουν τα παιδιά.
Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
• Βαλκανική εμπειρία.
• Ο σεφαραδίτικες γεύσεις.
• Τα γλυκά της Θεσσαλονίκης.
ΚΡΑΣΙ + ΠΟΤΟ :
• Αμπελώνες και κρασιά της Θεσσαλονίκης.
• Το ούζο και το τσίπουρο ως αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής.
• Τα μπαρ της πόλης.
Ακόμη :
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ
• Ένας οδηγός διατροφής για τα μικρά μας, από το πρωινό και το σνακ του σχολείου μέχρι το γεύμα και το δείπνο.
• Μυστικά και συμβουλές για υγιεινά γεύματα.
• Συνταγές για πιάτα που θα λατρέψουν τα παιδιά.
Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr