Τα... τρελά των αμερικανικών εκλογών

Τα... τρελά των αμερικανικών εκλογών

Εξοργισμένος ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ - Το ατυχές «από πίσω» του παρ' ολίον υποψηφίου προέδρου Ρικ Σαντόρουμ - Οι διθύραμβοι των σταρς του Χόλιγουντ για τον Ομπάμα

Τα... τρελά των αμερικανικών εκλογών
Οι Αμερικανοί και σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Σε αυτό ίσως συνέβαλε και το γεγονός ότι η ανάδειξη νέου προέδρου μετατράπηκε το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε ντέρμπι, παρά τις αρχικές προβλέψεις για άνετη επικράτηση του Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Μιτ Ρόμνεϊ.

Η επανεκλογή του κ.Ομπάμα στη θέση του Αμερικανού προέδρου, ενθουσίασε πολλούς αλλά ενόχλησε κι άλλους που είχαν επενδύσει στο ενδεχόμενο νίκης του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Κλείσιμο
Για παράδειγμα ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε προσπαθήσει να «υπονομεύσει» την εικόνα του ιδανικού ζευγαριού που έχουν καλλιεργήσει ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα ισχυριζόμενος ότι το προεδρικό ζεύγος έχει πάρει διαζύγιο (άποψη που ανακάλεσε μετά τη διάψευση).

«Πρόκειται για παρωδία και… αηδιαστική αδικία», έγραψε στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζοντας το σύστημα των εκλεκτόρων, που κατά τον δισεκατομμυριούχο αλλοίωσε τη βούληση της πλειονότητας των Αμερικανών. Αλλωστε με μια απλή ματιά στο χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών οι κόκκινες πολιτείες (Ρεπουμπλικανοί) μοιάζουν να είναι περισσότερες από τις γαλάζιες που κατάφερε να κερδίσει ο επανεκλεγείς πρόεδρος.


ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως «Αναφερόμενος τέλος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία παραμένει υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, ο Τραμπ δηλώνει ότι «θα πρέπει να κρατήσει τη χώρα ενωμένη».
Η γκάφα του Ρικ Σαντόρουμ

Πριν από λίγο καιρό ο Ρικ Σαντόρουμ προσπαθούσε να πάρει το χρίσμα του υποψηφίου για το προεδρικό αξίωμα από τους άλλους Ρεπουμπλικανούς υποψηφίους, ηττήθηκε όμως από τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Τώρα, ο κ. Σαντόρουμ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι έφτασε η μέρα η Αμερική να σταματήσει να κυβερνάται «από πίσω». Ποιος ξέρει... Ή θα ήπιε κανένα ποτηράκι παραπάνω για να ξεχάσει την ήττα την κόμματός του από τις εκλογές, ή απλά επιστράτευσε τα υπαινικτικά γαλλικά του για να προβάλει τον ισχυρισμό ότι ο επανεκλεγείς πρόεδρος είναι «μαριονέτα».
Πήγε στις κάλπες αντί στο μαιευτήριο

Με την κοιλιά στο στόμα πήγε να ψηφίσει Ομπάμα…
Αντί να πάει στο μαιευτήριο, η Γκαλίσια Μαλόουν ήθελε τόσο πολύ να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα που αψήφησε τους πόνους της γέννας.

Αν και είχε συσπάσεις ανά πέντε λεπτά, η 21χρονη Μαλόουν έκανε μία αλλαγή στην πορεία της. Αντί να πάει στο Μαιευτήριο South Suburban, πήγε στο εκλογικό τμήμα του Θόρντον για να ψηφίσει τον πλανητάρχη. 
Όπως η ίδια δήλωσε, αφότου έφερε στον κόσμο ένα τρισχαριτωμένο κοριτσάκι, «προτίμησα να αφηγούμαι στο παιδί μου μία όμορφη ιστορία…»

Η Μάλοουν τάσσεται κατά του δικαιώματος των γυναικών στην έκτρωση, ωστόσο, θεωρεί πως οι γυναίκες πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιες για τον εαυτό τους.

«Ψήφισα Ομπάμα γιατί συμφωνώ με τις περισσότερες θέσεις του απ΄ότι του Μιτ Ρόμνει», εξήγησε.
Ο υπολογιστής που... ψήφιζε Ρόμνεϊ

Η τεχνολογία έχει τις προτιμήσεις της με τάση στον υπερσυντηρητισμό… αφού δείχνει αδυναμία στους Ρεπουμπλικάνους ακόμα και αν οι ψηφοφόροι επιλέγουν τον Ομπάμα.

Αυτό το παράδοξο συνέβη σε δύο κομβικές πολιτείες, την Βιρτζίνια και την Πενσυλβάνια.

Στην πρώτη, όταν οι ψηφοφόροι επέλεγαν τον Δημοκρατικό υποψήφιο, το σύστημα χρέωνε την ψήφο στον αντίπαλό του ενώ στην δεύτερη, τα μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εμφάνιζαν τον Ομπάμα ως Ρεπουμπλικανό, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN. Αλλά και στο Οχάιο παρατηρήθηκαν μεμονωμένα… κρούσματα και ορισμένα μηχανήματα τέθηκαν εκτός λειτουργίας.  

Τι να κάνουν οι υπεύθυνοι; Ακολούθησαν την παραδοσιακή διαδικασία της… κάλπης. 
Πώς αντέδρασαν οι σταρς του Χόλιγουντ

Αμέσως μετά το τέλος μιας εκλογικής βραδιάς-θρίλερ και αφού η νίκη του Ομπάμα «κλείδωσε», το Twitter πήρε «φωτιά» από τα μηνύματα των διάσημων που δήλωναν ανοιχτά τη χαρά τους για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Εγώ και οι φίλοι μου γιορτάζουμε σήμερα. Οδηγούμε τη χώρα μπροστά», έγραψε η Εva Longoria στον προσωπικό της λογαριασμό.

«Θεέ μου, είμαι τόσο χαρούμενη! Αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες νύχτες της ζωής μου. Οι γυναίκες έχουμε τον υποστηρικτή μας», σχολίασε η Cher.

«Καλή επιτυχία κ. Ομπάμα. Είμαστε στο πλευρό σας», έγραψε η Lady Gaga, ενώ τη στήριξή τους προς τον πρόεδρο της Αμερικής εξέφρασαν με τη σειρά τους η Miley Cyrus και ο Snoop Dogg.

«Είμαι περήφανη για το Μίσιγκαν», έγραψε η Dita Vοn Teese.

Την ώρα που ο Paul MacCartney εξέφραζε ανοιχτά την υποστήριξή του στον Μπαράκ Ομπάμα, ο Russell Simmons έγραφε «Είμαι περήφανος που ψήφισα τον Μπαράκ Ομπάμα», ενώ ο Big Sean “τουίταρε” «Ψήφισα τον Ομπάμα: Ψηφίστε και εσείς, είναι η πιο σημαντική πράξη της εβδομάδας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης