Τι πρέπει να φοβόμαστε μετά την απόδραση Ξηρού;

Τι πρέπει να φοβόμαστε μετά την απόδραση Ξηρού;

Δημοσιεύματα γερμανικών μέσων για πιθανή επανενεργοποίηση τρομοκρατικών ομάδων – Γιατί θεωρούν ως “εξέχοντα” στόχο την Τρόικα – Οι δηλώσεις Ξηρού για την εκ νέου δραστηριοποίησή του

Τι πρέπει να φοβόμαστε μετά την απόδραση Ξηρού;
Εντονότατες ανησυχίες, τόσο ενός, όσο και εκτός των συνόρων της χώρας, έχει προκαλέσει η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού και κυρίως η επανεμφάνισή του, με τη μορφή βιντεοσκοπημένου μανιφέστου, στο οποίο δηλώνει έτοιμος να επαναδραστηριοποιηθεί, με μια νέα ομάδα “ανδρών”.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ιδίως τα γερμανικά, έσπευσαν να “φωτογραφίσουν” πιθανούς στόχους ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος, αφού ήδη έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο δραπέτης τρομοκράτης θα προσπαθήσει να συνεχίσει τη δράση του, ενδεχομένως σε συνεργασία με ασύλληπτα μέλη άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων – 'διαδόχων' της 17Ν.

Κλείσιμο
Ενδεικτικό ήταν το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Die Presse που χαρακτήρισε ως «Εξέχων στόχο» για τους τρομοκράτες την Τρόικα, γράφοντας ότι μια ενδεχόμενη επίθεση κατά των εκπροσώπων των δανειστών μας θα εξασφάλιζε παγκόσμια προβολή στους τρομοκράτες.

Παράλληλα, στο δημοσίεμα της αυστριακής εφημερίδας επισημαίνεται πως η αστυνομία είναι σε επιφυλακή και λόγω της ελληνικής προεδρίας, που ενισχύει τους φόβους για «θεαματικές τρομοκρατικές επιθέσεις από ένα νεοϊδρυθέν τρομοκρατικό μέτωπο».

Ανάλογους φόβους περιέγραφαν, ιδίως τις πρώτες ημέρες μετά την απόδραση Ξηρού, και τα αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ και η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται ιδιαίτερα θορυβημένη από την επανεμφάνιση της εγχώριας τρομοκρατίας, έστω και μόνο σε επίπεδο... βιντεοσκοπημένων απειλών.

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα αρνητική για την χώρα, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που συμπίπτει με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ.

Προσώρας μάλιστα υπήρξε και ενδοκυβερνητική ένταση για την υπόθεση με βολές μεταξύ των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ως προς το ποιος έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για την απόδραση Ξηρού και την πιθανή σύμπραξή του με νεώτερα και ασύλληπτα ή διαφεύγοντα μέλη ενόπλων οργανώσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης