Bundesliga, Νίκη κορυφής για την Λειψία, «πεντάρα» και 4η η Ουνιόν - Δείτε τα γκολ

Bundesliga, Νίκη κορυφής για την Λειψία, «πεντάρα» και 4η η Ουνιόν - Δείτε τα γκολ

Η Λειψία κέρδισε 3-0 τη Φράιμπουργκ και πέρασε, προσωρινά στην 1η θέση της Bundesliga, ενώ η Ουνιόν διέλυσε 5-0 την Αρμίνια στο Βερολίνο

leipzig_shmerino
Το… καθήκον της έκανε απέναντι στην Φράιμπουργκ η Λειψία, της οποίας επικράτησε εύκολα με 3-0 και πέρασε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga, έχοντας ένα ματς περισσότερο από Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ.


Οι «ταύροι» ήταν σαφώς καλύτεροι του αντιπάλου τους, είχαν δοκάρι στο 17’ με τον Φόρσμπεργκ και εννιά λεπτά μετά ο Μουκιελέ «σέρβιρε» στον Κονατέ, που με σουτ από την μικρή περιοχή έκανε το 1-0, σκοράροντας για δεύτερη μόλις φορά στην καριέρα του στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Κλείσιμο
Στην επανάληψη, ο Χέφλερ ανέτρεψε τον Ενκουενκού, ο Ζάμπιτσερ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και στέλνοντας την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μίλερ, πέτυχε το 2-0 στο 70ο λεπτό, ενώ η Λειψία έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της με το εκπληκτικό απευθείας χτύπημα φάουλ του Ανχελίνιο, με τον Ισπανό αμυντικό να φτάνει τα τρία γκολ φέτος και να «γράφει» το 3-0 στο 89’!
 
Σε… παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Ουνιόν Βερολίνου το παιχνίδι της με την Αρμίνια Μπίλεφελντ, πρώτο μεταξύ τους στα «μεγάλα σαλόνια» όπως μαρτυράει και το τελικό 5-0, που συνιστά και την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της στην Bundesliga!


Οι «σιδερένιοι», που είχαν πέντε διαφορετικούς σκόρερ, προηγήθηκαν με… γκολ από τα αποδυτήρια, στο 3’ μόλις με τον «νεοφερμένο» Εντό να κάνει… σεφτέ και τον Κρούζε να δίνει δύο ασίστ μέχρι το 3-0 της ανάπαυλας. Μάλιστα, ο δεύτερος πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, στέλνοντας για δεύτερη σερί αγωνιστική την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, για το 4-0 πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ενώ ο Τόιχερτ επίσης έκανε το 2Χ2, μπαίνοντας ξανά ως αλλαγή, για το τελικό 5-0 απέναντι στη νεοφώτιστη ομάδα…

Μάιντς και Σάλκε ήρθαν ισόπαλες με 2-2 στο ντέρμπι… ουραγών, με το εν λόγω αποτέλεσμα να συνιστά τον πρώτο μόλις βαθμό για τους γηπεδούχους και το 23ο σερί ματς των «βασιλικών μπλε» χωρίς «τρίποντο» στο γερμανικό πρωτάθλημα!


Η Μάιντς προηγήθηκε δύο φορές και μάλιστα σε καίρια σημεία, με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι από τους Μπροζίνσκι και Ματετά στο ξεκίνημα και το τέλος του πρώτου 45λεπτου. Ωστόσο η Σάλκε «επέστρεψε» αρχικά με τον Ουτ και τελικά χάρη σε αυτογκόλ του Σεντ Τζούστε «έσωσε» τον πόντο αλλά παρέμεινε προτελευταία.

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση της Στουτγκάρδης με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με τους Σουηβούς να είναι ανώτεροι στο πρώτο μισό, όπου και προηγήθηκαν με 2-0, με γκολ-πέναλτι και ασίστ του Γκονζάλες. Για να έρθει η απάντηση από πλευράς «αετών» στην επανάληψη και το τελικό 2-2, χάρη σε δύο ασίστ του Μπάρκοκ.


Επιστροφή στις νίκες μετά από πέντε αγωνιστικές και σχετικά εύκολα για την Χέρτα Βερολίνου, που κέρδισε με 3-0 μέσα στο Άουγκσμπουργκ την ομώνυμη ομάδα.


Τα πάντα κρίθηκαν υπέρ των «πρωτευουσιάνων» μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών: όσο, δηλαδή, χρειάστηκε προκειμένου ο Κούνια να ανοίξει το σκορ από την άσπρη βούλα -σκοράροντας για δεύτερη σερί εβδομάδα- και ο Λουκεμπάκιο να βάλει βάσεις για το «διπλό» από ασίστ του Πιάτεκ. Μάλιστα, ο τελευταίος που μπήκε αλλαγή στο 46’, ήταν εκείνος που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα!

Πηγή:www.sport-fm.gr

Ειδήσεις σήμερα:

O Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Σέλβιν Μακ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Με την ελληνική σημαία το μήνυμά του για το lockdown

«Ο Ράιαν Γιγκς είναι σεξομανής»: Μπελάδες για τον πρώην σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης