Champions League, Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 0-3: Διασυρμός των Καταλανών, θρίαμβος του Ρονάλντο

Champions League, Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους 0-3: Διασυρμός των Καταλανών, θρίαμβος του Ρονάλντο

Η Γιουβέντους και ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκαναν πάρτι στο Καμπ Νου κόντρα στην απογοητευτική Μπάρτσελόνα και τον σχεδόν... αόρατο Μέσι - Ο Πορτογάλος ευστόχησε σε δύο πέναλτι (13'-20'), ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο ΜακΚένι (20') κι η Γιούβε τερμάτισε πρώτη στον όμιλο του του Champions League

ronaldo-0
Είχαν να βρεθούν αντίπαλοι 994 ημέρες... Από τον Μάιο του 2018 όταν το Clasico στο Μπερναμπέου είχε λήξει 2-2. Λίγο πριν το πρώτο σφύριγμα του Τόμπιας Στίλερ αγκαλιαστήκαν και χάρισαν την εικόνα που όλοι περίμεναν με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο τους.

Μόνο που στο φινάλε αυτός που χαμογελούσε ακόμη πιο έντονα ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ο οποίος οδήγησε τη Γιουβέντους στο θρίαμβο με 3-0 μέσα στο Καμπ Νου και στην πρώτη θέση στον όμιλο, κάνοντας μια ανατροπή που δεν περίμενε κανείς (είχε χάσει με 0-2 χωρίς τον Ρονάλντο στο Τορίνο).

Ο Πορτογάλος κέρδισε το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ στο 13'...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7nol9ez7ghl-sf)
Κλείσιμο


... και πέτυχε το 0-3 στο 52'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7nps41bnaex-sf)



Ανάμεσα στα δύο πέναλτι του CR7 είχε μεσολαβήσει το εκπληκτικό εναέριο σουτ του Μακένι με το οποίο η Γιούβε προηγήθηκε 2-0 στο 20'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7nordmyw421-sf)


Κι ο Μέσι; Τελείωσε το ματς με 10 τελικές αν και γενικά πέρασε απαρατήρητος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, μη έχοντας και καμία βοήθεια (εντελώς ανύπαρκτος κι ο Γκριεζμάν), ενώ όσες προσπάθειες του πήγαν προς την εστία της σταμάτησε ο εκπληκτικός Μπουφόν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7nq4e136h0x-sf)


Η Μεγάλη Κυρία μπήκε με άγριες διαθέσεις
Κι οι δύο ομάδες βρίσκονται σε μια δύσκολη εποχή έχοντας μείνει πίσω στα πρωταθλήματα τους, ωστόσο αυτή που φάνηκε ότι παραμένει στην... εντατική ήταν η Μπαρτσελόνα η οποία μέχρι το 35' απλά έβλεπε τις φανέλες με τα ασπρόμαυρα να περνούν χωρίς να μπορεί να κάνει κάτι...

Η Γιούβε μπήκε μέσα σα να έπαιζε τον αγώνα της χρονιάς, παρόλο που το μόνο που κρίνονταν ήταν η πρωτιά στον όμιλο, με τους Ρονάλντο, Μοράτα να κάνουν πλάκα με την αστεία άμυνα των Καταλανών....

Από το 8' έως το 25' οι Ιταλοί κυριάρχησαν πλήρως (η κατοχή έφτασε στο 80') με τον Ρονάλντο να απειλεί στο 8', τον Ντανίλο στο 9' και στο 12' ο CR7 στην πρώτη του κούρσα κέρδισε πέναλτι καθώς ο Αραούχο τον έχασε και άπλωσε τα χέρια ρίχνοντας τον κάτω...  Εύστοχη εκτέλεση και 0-1. 

Η Μπάρτσα παρέμενε σε λήθαργο και στο 20' ο Κουαδράδο έκανε την σέντρα με τον ΜακΚένι ανενόχλητος στο κέντρο της άμυνας με τρομερό εναέριο σουτ να νικά τον τερ Στέγκεν για το 0-2.

Πλέον η Γιουβέντους ήθελε ένα ακόμη γκολ για την ανατροπή, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν έδειχνε να συγκινείται ιδιαίτερα. Χωρίς πλάνο, χωρίς φαντασία, χωρίς ταχύτητα στο παιχνίδι της έκανε την πρώτη της τελική στο 22' και ουσιαστικά απείλησε για πρώτη φορά στο 45'+1' όταν ο Μπουφόν έδιωξε το σουτ του Μέσι...

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου φάνηκε πως οι γηπεδούχοι ξύπνησαν από τον λήθαργο και μπήκαν με διάθεση να πιέσουν, όμως στο 51' ο Λανγκλέ άπλωσε το χέρι μπροστά από τον ΜακΚένι, το VAR ενημέρωσε τον Στίλερ και ο Ρονάλντο νίκησε για δεύτερη φορά τον Τερ Στέγκεν.



Πλέον η Γιουβέντους είχε σκορ πρωτιάς, έδωσε χώρο στο γήπεδο και στις ελάχιστες φορές που η Μπαρτσελόνα δημιούργησε τον οποιοδήποτε κίνδυνο ο Μπουφόν έδειξε ότι μάλλον κάποιο λάθος έχει γίνει στην ταυτότητα του καθώς αν και 41 χρονών αντέδρασε εκπληκτικά σε όλες τις φάσεις...

Κι ίσως γι' αυτό ο Μέσι στο τέλος ζήτησε και πήρε τη φανέλα του, καθώς όλη η Γιουβέντους είχε πάρει τις φανέλες και τα... σορτσάκια της Μπαρτσελόνα νωρίτερα. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7nqpudgws5t-sf)



Η τελική βαθμολογία
1. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 15 (14-4)
2. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 15 (16-5)
3. Ντιναμό Κιέβου 4 (4-13)
4. Φερεντσβάρος 1 (5-17)

Περισσότερα σε λίγο...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης