Premier League: Απειλές θανάτου κατά της οικογένειας του διαιτητή Μάικ Ντιν

Premier League: Απειλές θανάτου κατά της οικογένειας του διαιτητή Μάικ Ντιν

Ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους διαιτητές της Premier League, ο 52χρονος Μάικ Ντιν, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο ίδιος και η οικογένεια του δέχθηκαν απειλητικά μηνύματα και ζήτησε να μην οριστεί σε κανέναν αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο

Susek
Πριν αφοσιωθεί επαγγελματικά στη διαιτησία, ο Μάικ Ντιν δούλευε σε σφαγείο (ο ίδιος έχει δηλώσει ότι... σκότωσε χιλιάδες κοτόπουλα) και τις τελευταίες εβδομάδες η αλήθεια είναι ότι οπαδοί πολλών ομάδων της Premier League αντιλήφθηκαν ότι μάλλον του έχουν μείνει κάποια απωθημένα από το παρελθόν.

Βέβαια κάποιοι ξεπέράσαν τα όρια και όπως κατήγγειλε ο 52χρονος ρέφερι στην Αστυνομία του Μέρσεϊσαιντ (όπου μένει) ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειας του έλαβαν απειλές θανάτου στα social media.

Οι απειλές πάντως που εξέλαβε προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των ποδοσφαιρικών αρχών με τον Μάικ Ρίλεϊ υπεύθυνο διαιτησίας στην Premier League να κάνει λόγο για «ανεπίτρεπτες καταστάσεις τις οποίες καλώς έκανε και κατήγγειλε ο Ντιν στην αστυνομία».

Mike_Dean
Κλείσιμο


Η Αστυνομία του Μέρσεϊσαιντ επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του διαιτητή και ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα για να εντοπισθούν ποιοι κρύβονται πίσω από τις απειλές θανάτου.

Ο Ντιν, πατέρας δύο κοριτσιών, ο οποίος είναι στην 4άδα των υψηλότερα αμειβομένων διαιτητών της Premier League (φέτος θα πάρει περισσότερες από 200.000 λίρες) στις τελευταίες αγωνιστικές έχει δεχθεί σκληρή κριτική για τις αποφάσεις του και ειδικά για τη χρήση κόκκινης κάρτας ή τον καταλογισμό πέναλτι (ειδικά όταν είναι διαιτητής VAR).

Glomex Player(, )


Οι πιο πρόσφατες αφορούσαν την αποβολή του Σούσεκ της Γουεστ Χαμ στον αγώνα με την Φούλαμ, απόφαση που αναίρεσε η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.



Κάτι ανάλογο συνέβη και στον προηγούμενο αγώνα του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σαουθάμπτον που έληξε 9-0, με τον Ντιν να αποβάλει (σωστά) παίκτη των φιλοξενούμενων στο 2', έχοντας όμως σωρεία λαθών στη συνέχεια με αποκορύφωμα την αποβολή του Μπέντναρεκ της φιλοξενούμενης (ναι κι εδώ η Ομοσπονδία πήρε πίσω την αποβολή) σε φάση που υπέδειξε και πέναλτι.

Νωρίτερα ως διαιτητής VAR είχε αρνηθεί ένα πεντακάθαρο πέναλτι στην Σαουθάμπτον στον εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα, όταν αμυντικός της τελευταίας βρήκε τη μπάλα με το χέρι και το τηλεοπτικό ριπλέι το έδειξε πεντακάθαρα, αλλά ο Ντιν είχε διαφορετική άποψη.

Κι όλα αυτά έχουν συμβεί μέσα σε λίγες ημέρες από τον διαιτητή που έγινε ο πρώτος ο οποίος ξεπέρασε τα 500 ματς στην Premier League, αλλά άπαντες τον χαρακτηρίζουν από... ανορθόδοξο έως ιδιόρυθμο.

Αυτό πάντως που του αναγνωρίζουν όλοι είναι η παθολογική του αγάπη για την ομάδα του την Τρανμίρ η οποία αγωνίζεται στην 4η τη τάξει κατηγορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου (League 2).



Κι έχουν καταγραφεί πραγματικά ορισμένες εκπληκτικές εικόνες με τον ίδιο στην κερκίδα ως απλός οπαδός να πανηγυρίζει νίκες της ομάδας, ενώ όπως έχει παραδεχθεί αρκετές φορές έχει βρίσει και τους... διαιτητές. «Εκεί είμαι ως οπαδός και όχι ως διαιτητής και ως οπαδός λειτουργώ».



Ειδήσεις σήμερα

NFL, Bucs-Chiefs 31-9: Πρωταθλητές οι Τάμπα Μπέι Μπούκανιρς-Έγραψε ιστορία ο 43χρονος Τομ Μπρέιντι με το 7ο

NFL, Super Bowl LV: «Απογείωσε» το ημίχρονο ο Weeknd-Δείτε βίντεο

Δείτε όλα τα γκολ από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Καλλονή Ρωσίδα YouTuber αποκάλυψε λεπτομέρειες... για τη σχέση της με τον Νεϊμάρ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης